Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , przy wbijaniu wstecznego biegu lub do przodu autem mocno szarpie , ktoś coś na ten temat może ? poduszki skrzyni nowe wał bez luzu tuleja nr 9 nowa , olej w skrzyni wymieniłem dynamicznie pół roku temu , skrzynia po inicjacji i nic nie pomaga :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej marne szanse, aby znaleźć warsztat, który używa inpa, bardziej szukaj forumowiczów, w okolicy Krakowa jest alb3rt i na pewno mógłby pomóc.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Podjedź do fachowców od skrzyń automatycznych tylko nie pierwszych lepszych

Powinni sobie poradzić z diagnozą jak będą jakieś błędy to i tak nie wszystko bo co jest grane tak do końca będzie wiadomo jak skrzynia będzie na stole

Szykuj się na najgorsze bo automat gm nie ma pochlebnych opinii i ta wymiana oleju którą zrobiłeś mogła być już zrobiona za późno i mogła zaszkodzić

Opublikowano
byłem u gościa który sprawdził wszystko na kompie programem INPA , wynik to zero jakiegokolwiek błędu , przed wymianą oleju też już się pojawiało szarpanie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widocznie masz luz gdzieś w układzie przeniesienia napędu, trzeba szukać na podnośniku wywołując ten stuk.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Może urwany wózek?

Ja jednak obstawial bym skrzynie moja też miała czasem dziwne szarpniecie a zero błędów i mechanika była ogarnieta

Opublikowano
poduchy silnika wymieniam regularnie , a co do skrzyni tzn ? biegi zmienia idealnie i nic się nie dzieje , tylko ruszanie i cofanie jest problem bo szrarpnie całym autem