Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, dzisiaj byłem na wymianie drążków kierowniczych, panowie zrobili zbieżność, ale jak jadę prosto to kierownicę mam delikatnie skręconą w lewo,możecie coś wywnioskować z wykazu, czy po prostu pojeździć niech się ułoży i na korektę jechać? Dzięki :D

http://i67.tinypic.com/b82vwk.jpg

Opublikowano
Podczas ustawiania kierownica nie byla ustawiona idealnie prosto. Niech poprawia jak kolega wyzej pisze
Opublikowano
Musisz jechać na poprawkę mi jak ustawiali to gośc mi kazał wsiąść i tez popatrzeć czy jest prosto kierownica ustawiona i wtedy kręcili pod autem
Opublikowano

Miałem to samo. Także wróciłem do poprawienia. Istotne tak jak wczesniej koledzy napisali, żeby idealnie ustawić kierownicę na wprost a potem regulować. Niby to robią i potem ją blokują zanim przystapią do ustawiania geometrii ale to takie na oko-prosto, ok prosto. Słabo to widać z perspektywy gdy stoisz poza autem. Lepiej do tego usiąść na fotelu i wtedy idealnie ustawić i zablokować.

A tak w ogóle to ten wydruk nie miałeś w kolorze? Lewe tylne na pewno nie jest na zielonym polu i błąd poza dopuszczalną tolarancją. Masz odchył od normy bo max. mogło byc 0'14 a masz 0'18.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda to tak jak by ustawiali tylko przód bo zbieżność i kąty z tyłu rozjechane.
Opublikowano
Miałem to samo. Także wróciłem do poprawienia. Istotne tak jak wczesniej koledzy napisali, żeby idealnie ustawić kierownicę na wprost a potem regulować. Niby to robią i potem ją blokują zanim przystapią do ustawiania geometrii ale to takie na oko-prosto, ok prosto. Słabo to widać z perspektywy gdy stoisz poza autem. Lepiej do tego usiąść na fotelu i wtedy idealnie ustawić i zablokować.

A tak w ogóle to ten wydruk nie miałeś w kolorze? Lewe tylne na pewno nie jest na zielonym polu i błąd poza dopuszczalną tolarancją. Masz odchył od normy bo max. mogło byc 0'14 a masz 0'18.

Nie, dali mi wydrukowany na czarno, auto posiadam dopiero 2 tyg, więc powoli wychodzi wszystko, czyli jak jest poza normą to będzie krzywo zdzierać oponę?

Opublikowano
Tragedii z tym zdzieraniem opony zaraz nie będzie ale wiadomo to auto tylnonapędowe i może to mieć wpływ na prowadzenie.