Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popraw tytul na zgodny z regulaminem.

Biały osad na korku wlewu oleju może występować gdy robisz małe odcinki i silnik jest niedogrzany wilgoc występująca w silniku nie ma jak odprowac i wtedy powstaje właśnie takie maselko. Zawsze możesz wykonać test na szczelność głowicy koszt testu 20zł.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

Kolega nie uściślił ale wynika to z tytułu tematu ze to korek zbiorniczka wyrównawczego a nie oleju. Co zresztą widać wyraznie na foto.

Masz tam w ogóle odpowiedni poziom płynu, może po prostu "suchoty" to spowodowały?

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam mój blad :D rano do pracy się spieszylem a ze jestem za granicą to zdjęcie mi się strasznie długo laduje i nie poczekalem aż się pojawi :roll:

Teraz popatrzyłem i nic nadzwyczajnego tam nie widzę może najwyższy czas pomyśleć o wymianie plynu :norty:

Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Tak ma być dolej plynu do poziomu jak ma być bądź wymień plyn jak dawno tego nie robiłeś nie ma co debatowac :cool2:

721015571

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi, odkrecilem jeszcze korek od zbiornika wyrównawczego plynu chlądzącego, odpaliłem auto i niewiem czy tak ma tam byc, ale tam gdzie się zakreca korek ze scianki tryska strumien płynu i splywa po sciance sobie. Załaczam zdjecie jak to mniejwiecej wygląda.

https://zapodaj.net/1dc8510a27628.jpg.html

Czegoś już tu nie rozumiem. A to pierwsze foto to nie korek zbiorniczka wyrownawczego? E46 ma dwa korki? Dziwne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest to korek zbiornika wyrównawczego układu chłodzenia, przecież nawet w tytule jest, jakie dwa korki? :roll: Drugie zdjęcie to zbiornik bez korka, widać przelew.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
odkrecilem jeszcze korek od zbiornika wyrównawczego plynu chlądzącego

No sory ale to zabrzmiało jakby więcej tych korków było.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odkręciłem jeszcze raz korek

Pewnie tak miał napisać :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.