Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Może ktoś wie co się dzieje.Wczoraj przy zamykaniu drzwi coś chrupło i przestało domykać drzwi .Zamek ciągnie ale nie do końca i nie domyka
Opublikowano
Piszesz o dociagu soft close? Jesli tak to prawdopodobnie silniczek (wraz z linka i zamkiem) do wymiany. Przynajmniej u mnie tak bylo - nie dociagal do konca. Wymiana jest prosta, a uzywana czesc znajdziesz za 200-300zl
Opublikowano
No własnie, nie dociąga do końca .Mógłbyś opisać jak wygląda wymiana ściąganie tapicerki itd .I gdzie dostać tą część.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No własnie, nie dociąga do końca .Mógłbyś opisać jak wygląda wymiana ściąganie tapicerki itd .I gdzie dostać tą część.

ASO allegro eBay.

Odkrecasz wkręty i ściągasz tapicerkę,później odpinasz klipsy.

Zobacz filmy na YouTube

Opublikowano

Możesz wymienić tylko jedną część. Zamek i silniczek są połączone ze sobą stalową linką oraz wtyczką z przewodami, ale można to rozłączyć. Tylko skąd wiesz co wymienić? U mnie winowajcą był silniczek, u Ciebie może być inaczej. Szukaj używanych na ebayu lub allegro. Tutaj np. masz kompletny zamek z silniczkiem na tylne drzwi za 400zł. http://allegro.pl/bmw-5-e60-e61-zamek-dociag-drzwi-tyl-tylna-europa-i7099637958.html#thumb/2

Pamiętaj też żeby kupić odpowiedni. Jeśli dobrze pamiętam to jest różnica pomiędzy lewą i prawą stroną. Przód i tył już nie pamiętam czy się różnią, sprawdź na realoem - http://www.realoem.com/bmw/pl/select

Opublikowano

Dzięki za pomoc .Zrobione ,żałuję że nie rozebrałem drzwi i nie zobaczyłem co jest,posłuchałem mechanika że tam się nic nie da zrobić i trzeba kupić komplet.Okazało się że silniczek jest przykręcony do blachy poprzez takie gumowe dystanse które się

ę zerwały można to było naprawić

skręcając to na wylot .No nic ciesze się że zrobiłem.Oczywiście popłynąłem za zamek 500 pln.no nic morze się przyda

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

morze się rzeczywiście przyda, tymbardziej że idzie lato.

Jak dobrze opiszesz na allegro, to pieniądze do Ciebie szybko wrócą.

Opublikowano
Myślałem że już po temacie, no prawie bo zamykanie niby działa ale jak dociąga drzwi dużo dłużej przytrzymuje w trakcie dociskania. Może to było powodem zerwania tych gumowych dystansów na silniku.