Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Proszę o porade jak zdjąć przedni zderzak ponieważ jest pośrutowany od kamyszków i mam zamiar go przemalować . Nigdy go nie zdejmowałem w tym aucie a nie chce czegoś połamac .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam . Proszę o porade jak zdjąć przedni zderzak ponieważ jest pośrutowany od kamyszków i mam zamiar go przemalować . Nigdy go nie zdejmowałem w tym aucie a nie chce czegoś połamac .

Ja mam zwykły zderzak i równiez malowałem.

A więc:

1. Odkręcamy bodajże 6 śrub na dole zderzaka - łączących z podłogą - nasadka 8

2. Odkręcamy 2 śrubki z nasadką 8 i jeden torx t20 w nadkolu - z obu stron

3. Odkręcamy dwie śruby trzymające zderzak z błotnikiem - nasadka 8

4. Odkręcamy u góry śruby torx t30 bodajże - 6 szt chyba (4 w rolecie, 2 w reflektorach) - śruby są pod uszczelkami i plastikami

Odpinamy wiązke przy halogenie od strony pasażera. U mnie 2 kostki.

To chyba tyle. 5-10 minut i zdjęty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widzialem poradniki gdzie ludzie pisali..

odkrecic 4 srubki, otworzyc piwo

odkrecic cos jeszcze, przerwa na fajeczke.

Jak bedziesz robil a nie pił i palił to 5-10 minut.

Moze blizej 10 jednak, ale nie wiecej mysle.

Opublikowano
No to zmieściłem się w pół godz, pomimo że podałeś mi ilość mocowań i od czego odkręcić musiałem nieraz się zastanowić jak się tam dobrać :-) podejrzewam że za drugim razem połowa krócej :-)
Opublikowano
Podłącza się do tematu. Jak wygląda sprawa z zaślepkami od spryskiwaczy i czujnikami PDC. Zdejmuje się je wcześniej czy zostają na aucie i demontaż dopiero po ściągnięciu zdarzają?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaślepki idą ze zderzakiem. Spryski zostają.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam posiadam zderzak m-paket muszę zdjąć żeby wymienić xnenony ale coś trzyma na środku tak jak by belka ktoś wie co tam jeszcze siedzi?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Muszę zdjąć przedni zderzak do malowania.

Mam ACC.

Czy radar jest montowany do zderzaka czy zostaje na swoim miejscu po jego zdjęciu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Muszę zdjąć przedni zderzak do malowania.

Mam ACC.

Czy radar jest montowany do zderzaka czy zostaje na swoim miejscu po jego zdjęciu?

Posty wyżej masz linki do newtis gdzie jest szczególowy opis z ilustracjami.

Radar zostaje na miejscu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam posiadam zderzak m-paket muszę zdjąć żeby wymienić xnenony ale coś trzyma na środku tak jak by belka ktoś wie co tam jeszcze siedzi?

Pewnie wloty powietrza na kołkach o ktorych zapomniałem napisać wcześniej?

Opublikowano

Newtis nadal działa tylko trzeba mieć dane do logowania. Wtedy jak zamknęli teoretycznie stronę udało mi się znaleźć formularz rejestracji. W tej chwili no nie mogę znaleźć. Nie wiem czy usunęli możliwość nowych rejestracji czy po prostu nie mogę na to natrafić.

Poszukaj po obcojęzycznych forach info, może coś wygrzebiesz.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam .

Musze sie dostać do silniczka rolety( żaluzji chlodnicy przedniej) Bmw f 11 2014 rok problem z otwieraniem żaluzji bylem na serwisie i nie stwierdzili zadnej usterki wiec musze sie zabrac za to samemu . problem w tym aby wymontować silniczek rolety pod nerkami to trzeba : i tu moje Pytanie do was

1. zdemontować zderzak ?

2. czy zdemontować od gory pas przedni?

silniczek sie znajduje centralnie po srodku nerek . jest calkowicie zabudowany z każdej strony . macie jakiś pomysl jak sie do niego dobrac.?

problem to.roleta ( zaluzja ) sie raz otwiera a raz nie . otwiera sie tylko na upalach 30 stopni a wentylator pracuje na wysokich obrotach przy zamkniettej rolecie przez co sie nagrzewaja elementy plstikowe na okolo silnika do gigantycznych temperatur. chcialem podmienic silniczek lub sprawdzic czy wtyczka niezasniedziala .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz podać nam w których dokładnie momentach otwiera ci się roleta?

Ona to robi bardzo rzadko , muszą być spełnione pewne warunki. Jednym z nich jest temperatura płynu chłodzącego. Powyżej 100°C otwiera się żaluzja. Tą wartość możesz kontrolować w ukrytym menu auta. Będziesz tam miał temperaturę oleju silnikowego i płynu chłodzącego.