Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich , samochód pojezdził dosłownie tydzień po resecie ews , wszystko ładnie pieknie .. odpaliłem bmw rano , pochodziła też tak samo z 15 sekund i zgasła , podpiołem inpe pod samochód i błędów brak , sprawdziłem inpą przekażnik pompy sprawny , główny też słyszę że rozłancza ,pompa sprawna, lecz dalej nie pali , czujnik pred.obrotowej wału wcześniej mieniałem , drugą pompę też podstawiałem ,bezpieczniki powtórnie przeleciałem i nie wiem , nie mam pojecia... proszę o pomoc
Opublikowano
Chciałbym dodać że po przekreceniu kluczyka nie słychać tak jak wcześniej dobicia pompki , na listwie wtryskowej słabe ciśnienie , miernikiem sprawdziłem przewód na kostce po przekreceniu kluczyka nie ma napięcia dopiero po kreceniu silnikiem pokazuke napiecie 10.9V-11,1V, filter paliwa z regulatorem cisnienia został wymieniony..
Opublikowano
W listwie wtryskowej po sprawdzeniu , zobaczyłem ze znajduje się powietrze,syczenie zamiast paliwa, sprawdzę układ odpowietrzający
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź poziom paliwa w obu komorach w teście 6.0 lub w inpa. Poniżej 30l powinno być wszystko w prawej komorze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
W teście 6 pokazało 0,95 w prawej 10l , 6.1 0195 , 6.2 0189

Chciałem dodać tylko że przed dolaniem było właśnie w lewej komorze dużo wiecej paliwa a w prawej dość mniej , sprawdzałem przelew pompki to świetnie chodziła, na co zwrócić mam uwagę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W teście 6.0 masz sześć znaków, jak było 9,5l to powinno być 000095, tak było?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiec to jest Twój problem, 10l paliwa zostaje w lewej komorze, w tym przypadku powinno być wszystko w prawej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
pompa chodzi świetnie , sprawdziłem ją na krótką paliwo świetnie przelewa , zamontowałem z powrotem do bmw po dolaniu benzyny do zbiornika samochód odpalił a ciśnienie na listwie było świetne ... czyli pompa nie wchodzi w gre tym bardziej , drugą miałem na zapasie to samo...