Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie. Wracałem z pracy, pusta droga.. Wyłączyłem kontrolę trakcji i postanowiłem trochę się pobawić.. Piski opon na zakrętach, drifty na piachu itp itd, wiadomo o co chodzi. Po pół godz gdzieś postanowiłem przestać, wracałem do domu, włączyłem kontrolę trakcji z powrotem aż nagle... Samochód zaczął dziwnie pracować, przy hamowaniu wyłączal się, na niskich obrotach ledwo się zbierał, na wysokich jak zawsze, cały drgal, krztusil sie.. Ogólnie bieda i strach w oczach. Taki stan rzeczy trwał 3 całe dni, opalalem, jeździłem i było to samo, świeciła się kontrolka silnika cały czas. Dziś odpaliłem samochód, przejechałem się i.. Wszystko było w normie. Działał tak jak go kupiłem, kontrolka zniknęła itp.. Jakby sam się naprawił... jakieś pomysły? O co mogło chodzić? Miałem jechać do wfk w wejherowie ale czasu nie mieli, reszta mechaników nic nie umie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
świeciła się kontrolka silnika cały czas.

Wiec meldowala zebys zczytal bledy

reszta mechaników nic nie umie.

Twoj zasob wiedzy jest wiekszy ze potrafisz ocenic ich wiedze?

Opublikowano

Kontrolka zgasła, błędów nie pokazuje. Na forum dowiedziałem się, że może chodzić o cewke zapłonowa, kolega miał podobne objawy, wymienił cewke i problem z głowy.

Nie chodzi mi o wszystkich mechanikow tylko tych w pobliżu mojej miejscowości, od razu poinformowali, że nie robią bmw bo się nie znają :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to jest cewka paliwowa? Wtryskiwacz? :roll: nie ma możliwości żeby nie było błędu, zmień tego najlepszego mechanika na kogoś kto ma program odpowiedni do bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Oczywiście chodzi o cewke zapłonowa. Nie wiem skąd mi się tam wzięła jakąś cewka paliwowa. Wtryskiwacz też może być.. Oby nie chodziło o nic więcej bo mam ochotę sprzedać ten samochód żeby tylko nie jeździć po mechanikach non stop
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.