Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie zakupilem i sie zastanawiam co trzeba przerabiac zeby go dopasowac .

Pomoze ktos??

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

Oj panowie czytac CZYTAC

Zderzak od M3 a nie Mpakietowy ktory moim zdaniem jest wstretny delikatnie mowiac

Wiem ze ludzie montuja od normalnych E46 coupe zderzaki od M3 oryginalne .Wiem ze M3 jest szersze i wiem milion innych rzeczy o M3 bo to moje auto marzen.

W weekend podlubie troszke i moze sam napisze co trzeba zrobic

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

Boze

Czy ty czlowieku czytales post wogole??

J E Z U :\

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest taka strona realoem, jak byś tam popatrzył to byś pewnie znalazł co jest inne. A nie pasuje dużo bo od błotników po nadkola, zabudowa, kanały powietrza, belka i pewnie kilkadziesiąt pomnijejszych dupereli. A jak chcesz coś przerabiać, a nie wymieniać to lepiej było kupić m-pakietowy. :mrgreen: Wtedy do wymiany masz, dwa wloty na tarcze, adapter wlotu centralnego i dwa nadkola + pare spinek i śrubek.
Opublikowano

no i gra szafa

weekend bede rzebil

By the way Slicznie masz zrobiona Bete!!!!

Zapodaj linki do progow i tylnego zderzaka :P

Opublikowano
wg mnie nie bedzie pasowało. kolega na m-forum juz przerobił taki temat. M3 jest szersze i ma inne mocowania zderzaka.

http://www.mforum.com.pl/viewtopic.php?t=296

Zgadza sie ze M3 jest szersze od zwyklej trojki coupe. Zderzak sedana jest calkiem inny niz w coupe. Owszem zderzak z M3 nie bedzie idealnie pasowal w coupe ale roznice w szerokosci latwo bedzie zniwelowac odpowiednio ustawiajac blotniki. Wiele osob na zagranicznych forach juz przeprowadzalo tego typu modyfikacje.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda dokładnie sprawa róznić zwykłej e46 vs m3 (najlepiej jakby ktoś miał widoczne na 1 zdjęciu porównanie z każdej strony :P). Chodzi mi o to czy wymiana zderzaka przedniego coś da (bo tam chyba największe różnice) czy trzebaby się bawić jeszcze z bokiem, tyłem itp. bo sam zderzak nie przypasuje (domyślam się, że z ori od m3 więcej roboty niż np zamienniki - no i co myślicie o takich zamiennikach).

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zadbane masz auto czy na do...anie? W sumie odpowiedź nie jest istotna, zastanów się jeszcze kilka razy..jak chcesz zmienić wygląd auta to załóż kompletny oryginalny m-pakiet i będzie dobrze. Albo jeszcze lepiej przeznaczoną gotówkę "na to" wydaj na zawieszenie, hamulce lub opony.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

dokladnie, m3 niech zostanie m3, jest to szersze auto, przeróbka nie jest taka oczywista, zderzaki nie pasują ot tak sobie, trzeba przerabiac mocowania itp, pozatym m3 nie ma koła zapasowego, idzie tam wydech

zrobić to jak nalezy spora rzeźba i nic pozatym bo m3 to nie będzie....

jak Maniek wspomniał, pelny m pakiet i bedzie malyna, ładnych zadbanych e46 z pełnym, podkreślam słowo pełnym m pakiecie zewnętrznym i wewnętrznym jest na tyle mało że jak sie postarasz będziesz miał radość i coś "innego"

albo nadmiar $ przeznacz na mechanikę

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Zderzaki itp nie pasują.

Można z zwykłej e46 zrobić M3 ale musisz się liczyć właściwie z wymianą większości zewnętrznego poszycia i sporej ilości pracy z spasowaniem.

Widziałem już 2 takie e46 328 i powiem efekt jest piorunujący. Tyle że to nie jest kwestia zamiennik zderzaka m3 za 100zł tylko przeróbka idzie w tysiące.

Opublikowano
Auto zadbane (mam zamiar nim polatac parę lat jeszcze ;)), opony nówki zarówno letnie jak i zimowe, zawieszenie i hamulce bez zarzutów. Chodziło mi o zderzak jaki można znaleźć np na allegro. Wiem, że oryginalne przekładanie to na pewno więcej roboty, ale jak się ma sprawa z zamiennikami? Skoro mowa o "pełnym" m pakiecie to co musiałbym wymienić i jakie byłyby orientacyjne koszty takiej "zabawy"? ;p
Opublikowano
Auto zadbane (mam zamiar nim polatac parę lat jeszcze ;)), opony nówki zarówno letnie jak i zimowe, zawieszenie i hamulce bez zarzutów. Chodziło mi o zderzak jaki można znaleźć np na allegro. Wiem, że oryginalne przekładanie to na pewno więcej roboty, ale jak się ma sprawa z zamiennikami? Skoro mowa o "pełnym" m pakiecie to co musiałbym wymienić i jakie byłyby orientacyjne koszty takiej "zabawy"? ;p

Daj kilka zdjęć chłopaki Ci powiedzą czy masz zadbane, czy nie.

Opublikowano

bez obrazy ale do czego tutaj wkładać zderzak od m3 ?

zacznij od zmiany felg oraz zapodaj białe kierunki....

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Czyli ma zmieniać przednie,boczne i całe tylne, :duh: .By wygladało tragicznie.Pomarańczowe przy ciemnym aucie nawet są fajne.Białe przy każdym tragiczne.Oczywiście to prywatna opinia, :mrgreen:
Opublikowano

Zderzak z M pakietu 2 możesz wrzucić, chociaż dla mnie to klejenie, ale poprawi pewnie wygląd. Białe kierunki wyglądają tragicznie? Przesada. :mrgreen:

Moim zdaniem zderzak z M3 wygląda jak te chińskie zmienniki z allegro :| taka moja prywatna opinia.

Opublikowano
w wersji copue jakos spasujesz zderzak od m3 i będzie to wygladało natomiast w sedanie bedzie to wygladać lipnie, to sedana ori m pakiet plus enentualnie spllittery dołożyć, chinczyka scięzko spasować , możesz też szukać zderzaka np Pior design, albo ac shnitzer badz z alpiny jak chcesz mieć coś innego
  • 2 lata później...
Opublikowano

Cześć.Przed chwilą natknąłem się na bmw 2.8 z wydechem m3 (4 rury <3) gość mnie zainspirował :) I chcę zamontować w swojej 3.0 i mam pytanie szybkie i mam nadzieje proste :)

Posiadam :

2000 rok

330ci

Zderzak tylni NIE mpakiet (zwykły)

Jaki muszę kupić zderzak aby zamontować dyfuzor ? Zwykły m pakiet i do tego dyfuzor czy zderzak od m3 mpakiet z dyfuzorem ? Pytanie zderzak będzie pasował mocowania itp ?

Czekam na odpowiedz pozdrawiam.