Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam powiedzcie mi czy wszystko tu gra. W ukrytym menu sprawdziłem temperaturę silnika a tam ponad 100 C po mieście. Wydaje mi sie ok. Wcześniej miałem górą 78 C, ale wymieniłem pompę wody elektryczną i 2 termostaty oryginał bo były błędy grzałki i pompy. Wiec przez ukryte menu mam teraz jak na silnik n52 e60 prawidłowa temperaturę ponad 100 C. Wczoraj gdy taka miałem wysoką temperaturę, sprawdziłem przez komputer temperaturę płynu chlodzacego a tam tylko 80 C pokazuje. W ukrytym menu inaczej, a w komputerze inaczej. Sprawdziłem teraz temp powietrza zasysanego bo przepływki moje auto nie posiada. Na dworze 25C, a zasysane między 60 a 70 C pokazywalo. Interesuje sie tymi czujnikami dlatego, że komputer pokazuje mi spalanie w granicach 17, 18 L. Przez dystrybutor nie sprawdzałem w sumie spalania, może być tak że wszystko jest ok, a komputer zawyza. Moje auto ile posiada czujników temperatury wody ? Przez program jaki mam mogłem odczytać tylko temperaturę płynu chlodzacego, natomiast silnika nie widziałem takiej opcji. Błędów zero.
Opublikowano
W ukrytym menu pokazuje temperaturę silnika tak? A temperatura płynu to co innego że ma niższe wskazania w programie diagnostycznym ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W ukrytym menu masz temp. Płynu

Temperatura płynu chłodzącego jest mierzona przed i za chłodnica wiedz pytanie gdzie twój program to zczytał

Jakim programem zczytywales te dane?

Jeśli na komórce to torque sobie dobrze radzi

Temp. Na zewnątrz możesz zczytać pod ptk. 7.01

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Program maxiecu. Chociaż jak sprawdzałem na zimnym silniku, zrobiłem ukryte menu temperaturę i podłączyłem pod komputer to równo szło do 90 C. Tu i tu. Potem wylaczylem sądząc że wszystko ok. W sumie mogłem dłużej czekać aż otworzą sie termostaty i dalej obserwować wskaźniki co pokażą.