Skocz do zawartości

Jedna lampa EU jedna US

Pat90

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też miałem ten dylemat w F10... Na szczęście wszystkie sterowniki ocalały i cudem po miesiącu poszukiwań udało się trafić kompletną lampę US i by nie robić sobie problemu to oczywiście przelozylem ten oryginalny główny moduł lampy TMS. Natomiast w swoim F30 to taka sama sytuacja i wreszcie trafiłem lampe gołą i wszystkie moduly ze starej do nowej. To ze lampy swieca symetrycznie przy xenonach nawet w najmniejszym stopniu mi nie przeszkadza. Teoretycznie lampy powinny byc europejskie, teoretycznie nie powinni wcale rejestrowac nie przerobionych aut (w sensie wymagane prawnie chociazby oświetlenie czyli tyl pmgielne oraz kierunki pomarancz) a jak jest na drogach to widac i nie mam tu na mysli tylko bmw. U mnie w miescie pojawil sie ostatnio "legalnie" zarejestrowany Fusion 2017 i wszystko ma oczywiscie tak jak w USA-kierunek mruga ze stopem na czerwono, brak tyl pmgielne itd. Bo przeciez amerykaniec hehe.

Na drogach sa większe problemy w autach europejskich swiezo po przegladach ktore faktycznie wcale nie powinny ich przechodzic ze wzgl na stan techniczny i wyeksploatowanie, niz xenony co w naszych autach świecą symetrycznie...

Tu nie chodzi o dylemat... chodzi standardowo o kasę :), gdyby była do kupienia lampa US nie ma problemu, a tak trzeba kupić komplet EU i bujać się ze sprzedażą USA. Jeżeli dobrze kojarzę, to chyba można przekodować na EU.. ale nie jestem pewny. No jeżeli nie ma opcji, trudno, trzeba będzie kupić komplet..

Witam,

Panowie, chciałbym zapytać, czy będzie działało na :

Reflektor prawy USA

Reflektor lewy EU

Niestety lewy us śmietnik... prawy ideał.

Można miksować .. ? :)

Pozdrawiam,

Patryk

Można miksować pod warunkiem że ktoś będzie wiedział jak to ogarnąć. Możesz założyć lampę EU, ale pod warunkiem że po pierwsze wyłączysz boczne obrysówki, po drugie moduł TMS będzie zakodowany pod lampę EU, lub zakodujesz go w innym aucie europejskim i przełożyć do swojego.

Jeśli założysz moduł us do lampy EU to ringi i brewka oraz długie nie zaświecą. Nawet jeśli założysz inny moduł i zakodujesz go pod auto, to nie będzie świecić. Moduł musi być pod daną lampę.