Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy a jak bedzie w przypadku bmw e87 przed lift , mam modul swiatel frm1 , wiem ze sie do niczego nie przyda ale teraz kupilem do mojej e87 tylne lampy led w wersji high czyli takie jak wystepowaly w e87 z xenonem. Ja xenonu nie mam wiec jaki modul frm musze kupic aby dobrze to zakodowac ? Czy wystarczy modul frm 2 nsw np taki 9166707 czy musze kupic modul frm 2 typowy pod xenon np model 9166708 ktory ma opisane e87 e9x xe ? Prosze o pomoc w tej sprawie , bez sensu nie chce wydawac kasy na modul ktory nie bedzie potrzebny. Czy jak nie mam xenonu to modul swiatel pod xenon bedzie dzialal prawidlowo?

Mam takze podswietlane klamki . Prosze o dobre rady. Dziekuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co się orientuje to FRM2 wystarczy. Będziesz musiał i tak z kablami pokombinować żeby to zaczęło dobrze działać. Poszukaj na zagranicznych forach DIY, tam chłopaki mają to mocniej opisane.
Opublikowano
Wystarczy kupić frm2,pociągnąć kabelki z rejestracji (chyba jakoś tak to było) i masz ledy z tyłu

E87

200km

6.9 do setki

:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie najprościej zasilanie zabrać z rejestracji, chociaż to tak nie po Bożemu.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, ja w mojej 116i nie mam xenonow ale tylne lampy są wyposażone w ledy. Jednak. Ie są one podłączone. Wiec w tej listwie z żarówkami połączyłem ścieżki od ledow ze ścieżkami od świateł pozycyjnych dolnych. Wszystko działa. Komputer nie pokazuje błędów. Jednak dolne pozycyjne to tez światło stopu wiec po wciśnięciu hamulca ledy świecą się mocniej tak jak to światło pozycyjne. Wyglada spoko i jest łatwe do zrobienia