Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Co jakiś czas samochód nie może jechać więcej niż 20 km/h i wejść powyżej 1500 obrotów, dzieję się to zawsze od zapłonu, jeśli odpali prawidłowo to dopóki go nie zgaszę jest wszystko ok. Podłączyłem samochód pod komputer i wyszedł błąd spalin/EGR. Zaślepiliśmy EGR i był spokój przez dwa tygodnie. Ostatnio znowu się to wydarzyło i znowu był to błąd EGR (który jest zaślepiony). Miał może ktoś kiedyś taki problem?

Edytowane przez Balanss
Opublikowano
A co Ci da zaślepienie EGR, jeśli go nie ograniczysz programowo?

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Trzeba było wtyczkę odpiać od EGR taki sam efekt. Jak już decydujesz się zaślepić, usuwać takie urządzania jak EGR czy DPF to trzeba to zmienić w oprogramowaniu sterownika. Ktoś w jakimś celu ten EGR tam założył i wkomponował w sterowniki, myślisz że jak sobie go zaślepisz to auto będzie jeździć jak by nigdy nic?
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
Czyli według Ciebie przez to, że wybija mi CheckEngine i błąd EGR to komputer powoduje taką sytuację co jakiś czas? Dzieje się to niezależnie czy jest wypięty/zaślepiony EGR czy normalnie jest wpięty i usunięta zaślepka.
Opublikowano
nie kasowałem, ponieważ chciałem się najpierw dowiedzieć czy to napewno jest EGR, ale czy jest zaślepiony czy nie dzieje się to samo.
Opublikowano
Musisz najpierw wgrać nowy program, który wykasuje egr. Bez tego masz cały czas błąd i silnik pracuje w trybie awaryjnym. Zapewne nawet turbina nie działa. Samo zaslepienie nic nie da :)
Opublikowano
Rozumiem, ale pytanie dlaczego samochód co jakiś czas po odpaleniu nie da się jechać szybciej niż 20 km/h i max. 1500 obr.
Opublikowano
Nie, CheckEngine pojawił się dopiero po wypięciu EGR, wpiąłem go aktualnie spowrotem. Wcześniej przed wypięciem EGR komputer nic nie pokazywał, żadnej usterki, dopiero po podłączeniu komputera sczytałem błąd recyrkulacji spalin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
boś wypinał wtyczkę to masz błąd
Opublikowano

Witam zapalił mi się silnik na żółto, kasuje się Ale wraca w zakładce digital diesel Electronic

4501(17665) Control od exhaust recirculation

4841(18497) error Winner 4841

44c6(17606) null set adaptation injector cylinder 4