Skocz do zawartości

Przetarty fotel kierowcy- co z tym robić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, mam przetarty fotel kierowcy dość znacznie i nie wiem czy mam szukać używanego czy macie na to inny sposób?

Zdjęcie poglądowe:

fotel-bmw-e39-kierowca-dolnoslaskie-jaworzyna-slaska-sprzedam-455781331.jpg

Tak to mniej więcej wygląda, niestety u mnie wydarte jest do gąbki.

Proszę o jakąś poradę co najlepiej zrobić z takim fotelem.

A drugie pytanie brzmi, czy można przełożyć bez problemu komplet foteli skórzanych z innej E39? Co jak będzie fotel elektryczny? Są jakieś kable wyprowadzone fabrycznie? Dodam że mam zwykły fotel bez żadnej pamięci itp.

Opublikowano
Myślę, że z tapicerką welurową niewiele zrobisz, żeby fotel wyglądał tak jak nowy, jeśli chcesz pozostać przy welurach to zostaje rozglądanie się za używkami w dobrym stanie, najlepiej z polifta, bo te to prehistoria, a obszywanie ich na nowo, czy to materiałem, czy skóra jest trochę kosztowne, w pierwszej 5er z 96r takie miałem to po przekładce na skóry, takie welury z boczkami poszły na śmietnik. Co do przekładki kompletu stołków w elektryce nie ma problemu, do przewodów z podłogi trzeba się podpiąć +/- i po kłopocie.
Opublikowano
Najlepszym i najtańszym rozwiązaniem będzie dorwać ładne angliki w elektryce, przerobienie boczków to też nic skomplikowanego, zostają tylko dwie dziury lub jedna od strony pasażera ale można dobrać ładne zaślepki w kolor i po kłopocie + dokupić emulator maty, u siebie ponad 3 lata tak jezdziłem bez problemów.
Opublikowano
Najlepszym i najtańszym rozwiązaniem będzie dorwać ładne angliki w elektryce, przerobienie boczków to też nic skomplikowanego, zostają tylko dwie dziury lub jedna od strony pasażera ale można dobrać ładne zaślepki w kolor i po kłopocie + dokupić emulator maty, u siebie ponad 3 lata tak jezdziłem bez problemów.

Pytanie jak tego szukać żeby się nie wrobić? W senie żebym nie kupił kompletu za 1000zł który nie będzie pasował. Myślicie że w warsztacie mi to zrobią? Da się wziąć matę pasażera z moich obecnych foteli? Bo bunia właśnie stoi u elektryka i emulator bedzie wlutowywał( niestety bez tego nie przejdzie mi przeglądu u mnie w mieście (Poznań)).

Opublikowano
Tylko po co jak taki fotel kupisz bardzo tanio? Chcę Ci się cokolwiek z niego przekładać?

Pytanie czy w fotelach które kupie będzie działać mata pasażera czy nie.

Opublikowano
Wystarczy kupić rezystor który w razie co spowoduje zawsze strzał poduszki. Chyba że wolisz dawać fotele które nie są jakieś fajne, ładne, wygodne czy że skóry i dawać duzo kasy na tapicera