Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak aby dzialaly poprawnie to nigdy nie zrobisz.

Ksenony maja uklad do samopoziomowania reflektorow. Ten uklad pozwala na poprawne dzialanie ksenonow. Do tego powinny byc zainstalowane spryskiwacze na swiatla.

A tak poza tym to nie ma wiele roboty.

Opublikowano

LCM/CCM - Light Control Module

Co do adaptacji samych xenonow, da sie zrobic bez ukladu samopoziomujacego i spryskiwaczy, ale muisisz miec na uwadze to, ze juz nie bedzie do konca legalnei i homologowalnie hehe

Xdrive

Koder

Opublikowano
wymieniasz same lampy na xenonowe orginalne, wszystko pasuje. Zeby uniknac komunikatu o spalonych zarowkach musisz podjechac gdzies do serwisu na przeprogramowanie. Faktycznie nie masz samopoziomowania i spryskiwaczy, ale ja jezdze juz tak ponad rok i nie mialem problemow ani na przegladzie, ani z Policja. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te światła które mam teraz mają samopoziomowanie to znaczy że xenony mają inne samopoziomowanie.

Masz na myśli takie pokrętło na desce rozdzielczej? Jeśli tak to nie nazywa się to samopoziomowanie, bo jak sama nazwa wskazuję, sampoziomowanie działa niezależnie czy przyłożysz do tego ręce czy nie :mrgreen: Ty możesz mieć co najwyżej regulację świateł, no chyba że w E46 sedan bylo Nivo :doh:

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W takim razie wygląda to na samopoziomowanie, choć u mnie światła idą tylko do góry :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

skoro o xenonach dyskusja to ma inne pytanie dotyczace xenonow

CO JAKIS CZAS GASNSIE MI JEDEN XENON PO WYUŁACZENIU IU WŁĄCZENIU ODPALA SIE NA NOWO I TAK NA OKRĄGŁO CZY TO MOZE OZNACZAC "KONIEC XENONU" ?

Opublikowano
skoro o xenonach dyskusja to ma inne pytanie dotyczace xenonow

CO JAKIS CZAS GASNSIE MI JEDEN XENON PO WYUŁACZENIU IU WŁĄCZENIU ODPALA SIE NA NOWO I TAK NA OKRĄGŁO CZY TO MOZE OZNACZAC "KONIEC XENONU" ?

Zamien miejscami zarowki wtedy przekonasz sie czy to wina zarowki czy moze czegos innego. :)

PS. Na tym forum obowiazuja male litery bez CAPS-a :|

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupilem xenony do e46 orginalne BOSHa i teraz pojawia sie pytanie... Elektryk mowi mi ze trzeba cos tam przerobic, pozakladac jakies bezpieczniki i jakies kostki. Nie wiem o co chodzi bo sie na tym nie znam! Czy nie wystarczy wyrzucic starych lamp i zamontowac nowych xenonow? czy ta przerobka jest potrzeba? Powiedzial ze jesli tego nie zrobie moze mi spalic cala instalacje!? To prawda czy chce poprostu zrobic cos co nie jest potrzebne i zgarnac troche grosza za nic!?

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

kurcze juz nie wiem co mam robic... powiedzialem mu ze dowiedzialem sie ze wystarczy zmienic bezpiecznik na wiekszy i nic nie przerabiac a on na to ze jak chce ale on mi radzi to troszke wzmocnic... bo co prawda xenon jak swieci to potrzebuje malo pradu, ale jak sie wlacza to wtedy pobiera masakryczne ilosci energi i to moze przypalac caly uklad? :( naprawde jestem w kropce! to niby 100 zl ale wolabym sobie za to kupic nowa zarowke :)

pozdrawiam

Pozdrawiam,

Karol