Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Z jakiegoś powodu mój zapasowy kluczyk po naciśnięciu guzika ani nie otwiera ani nie zamyka samochodu. Nie da się też bezdotykowo odpalić silnika. Jedyne co działa to odpalenie silnika po przyłożeniu kluczyka z boku kolumny kierowniczej.

Możliwe żeby się jakoś rozprogramował? Jeżeli tak to jak go spowrotem sparować z samochodem?

Czy po prostu szlag go trafił?

Pozdrawiam

Edytowane przez kierownikk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak po prostu pilot nie moze stracic synchronizację w sensie remote !

Lepiej powiedz czy bylo cos robione z eeprom w fem )

I czy napewno twoj zapasowy kluczyk jest ori ? Moze dorobial go kiedys?

Opublikowano

Kluczyk raczej oryginalny bo po przyłożeniu do kierownicy odpala samochód. Nie wiadomo mi też nic żeby było robione co kolwiek z czym kolwiek w kwestii jakiegoś oprogramowania itp itd.

Przyznam natomiast, że kluczyk wizualnie jest dość poobijany i zaczynam myśleć że poprzedni właściciel go za bardzo nie szanował i mogło dojść do uszkodzenia nadajnika lub coś w tym stylu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kluczyk raczej oryginalny bo po przyłożeniu do kierownicy odpala samochód. Nie wiadomo mi też nic żeby było robione co kolwiek z czym kolwiek w kwestii jakiegoś oprogramowania itp itd.

Przyznam natomiast, że kluczyk wizualnie jest dość poobijany i zaczynam myśleć że poprzedni właściciel go za bardzo nie szanował i mogło dojść do uszkodzenia nadajnika lub coś w tym stylu.

Otworz obudowe , tam jest na pcb 2 сewki - zobacz co tam i jak tam

• 1 rok później...
Opublikowano
Udało się rozwiązać problem. Dziś sprawdziłem swój rezerwowy kluczyk i ten sam problem.

A czy możemy dowiedzieć się na czym ów problem polegał?

Opublikowano
Kluczykiem rezerwowym nie można otworzyć, zamknąć i odpalić auta, działa tak jakby bateria była zużyta a jest włożona nowa. Po przyłożeniu do kierownicy auta do się odpalić ale wyskakuje komunikat uszkodzony pilot zdalnego sterowania.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Dzień dobry.

Mam ten sam problem w 116i z 2014r.

Jeden pilot działa w pełni, w drugim po wymianie baterii działa tylko awaryjne uruchomienie auta.

W czym może być problem?