Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce kupic BMW 740d rocznik 2003 tyle tylko, ze slyszalem dzisiaj ze jest to samochod wyjatkowo awaryjny jak na diesla bmw.

Niem mam zdania na ten temat poniewaz nigdy nie slyszalem takiej opinii o tym samochodzie .

Moze ktos z was sie orietuje jak jest naprawde.

Z gory dziekuje.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Tutaj jest coś na temat, nie chce Cię zniechęcać ale rzeczywiście coś w tym jest.

Czyżby naprawdę coś w tym było?

Wiesz ile sprzedano już tych siódemek? A o ilu takich przypadkach jak ten z linku słyszałeś?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Ten samochód nie jest warty kasy jaką trzeba na niego wydać. Ogólnie OK ale ja bym szukał Audi gdybym chciał dużego diesla z tego rocznika. Są niezawodne i ładniejsze.

Przemyśl sprawę.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Tutaj jest coś na temat, nie chce Cię zniechęcać ale rzeczywiście coś w tym jest.

Czyżby naprawdę coś w tym było?

Wiesz ile sprzedano już tych siódemek? A o ilu takich przypadkach jak ten z linku słyszałeś?

No właśnie w tym rzecz, że słyszałem już troche na temat tego modelu (od użytkowników także), może inaczej zobacz ilu ludzi je sprzedaje :lol: prawie nówki czyżby BMW tak szybko się nudziło :?:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Osobiście słyszałem o problemach z 745 E65, ponieważ mój znajomy miał 2 sztuki i po dwóch lat problemów, głównie z elektroniką, ale nie tylko, pozbył się ich.

Natomiast jego żona jeździ 645 od roku i póki co nie narzeka, co nie znaczy że jest bezawaryjne.

Myślę, że nie jest to tylko wina samego modelu, ale także odpowiedniego serwisu, który w Polsce, delikatnie mówiąc, odbiega od wymaganych przez producenta standardów.

Opublikowano
Osobiście słyszałem o problemach z 745 E65, ponieważ mój znajomy miał 2 sztuki i po dwóch lat problemów, głównie z elektroniką, ale nie tylko, pozbył się ich.

Natomiast jego żona jeździ 645 od roku i póki co nie narzeka, co nie znaczy że jest bezawaryjne.

Myślę, że nie jest to tylko wina samego modelu, ale także odpowiedniego serwisu, który w Polsce, delikatnie mówiąc, odbiega od wymaganych przez producenta standardów.

Niestety w dzisiejszych czasach żadnej firmie nie opłaca sie robić bezawaryjnego samochodu (mowa o firmach robiących masówkę).

Dodatkowo dochodzi kupa elektroniki. BMW może nie jest w tym względzie tak beznadziejne jak np. Renault ale do ideału DUŻO mu brakuje. Tak naprawdę najdoskonalsze pod względem bezawaryjności były samochody z lat ok. '85-'95.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Moderatorzy
Opublikowano
MAPET ja jeszcze w Łukowie E65 nie widziałem ( fakt, że często tam nie bywam ). Generalnie niestety właściciele samochodów wypchanych elektroniką mają z tym straszne problemy ( nie ma znaczenia jaka marka ).
Opublikowano
czy zdazylo wam sie slyszec o kradziezach E65/6 ?

Tym bym się nie przejmował. Przy takim samochodzie płacisz AC. Statystycznie mało kradną bo mało ich jeździ a jeszcze mniej jest parkowanych na ulicy. Ten problem bardziej dotyczy właścicieli samochodów typu Passat itd.