Skocz do zawartości

E39 530 Problem ABS ASC LICZNIK WYCIERACZKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie dawno zakupilem E39 530D z 2000 roku i problem mam z paroma rzeczami mianowicie zaraz po odpaleniu silnika nie działają szyby i wycieraczki trzeba odczekac chwile okolo 2 min i działają normalnie, czasamu podczas jazdy dzieje sie tak samo.

Druga sprawa swieci sie ABS ASC doczytalem na forum ze to czujnik z tylu ale u mnie nie działa jeszcze predkościomierz, i od wczoraj zaczal mi wariowac obrotomierz mianowicie przestaje działać i w momencie temperatura na wskazniku idzie na maska.

Pomozcie prosze co i gdzie szukac

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Np. ate.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ATE działają na 100% mam takie 3. Jeden mam Delphi i tez działa a nie kosztuje ponad 200zl a ok 80. Czy będzie działać to nie wiem. Czujnik i zamontowal mechanik bez mojej wiedzy ale jestem zadowolony
Opublikowano
Ja też założyłem do przodu Delphi i jak na razie ( kilka miesięcy ) działa bez problemu... cena chyba 90 zł...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest też firma abs, również działają.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jutro sie okaze czy bedzie działać czujnik zamowiony BOSCH w domu lezy czeka na moj powrót.

Moze ktos mi podobna sytuacje z wycieraczkami i szybami jak u mnie ??

Opublikowano
Zawsze jest ten sam czas w jakim nie działają wycieraczki i szyby z reguły okolo minuty po odpaleniu silnika czasami zdarza sie tak jak otworze tez drzwi. Moze byc to przyczyna modułu komfortu ?