Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy byłby ktoś tak uprzejmy i na schemacie lub zdjęciach pokazał mi jak PRAWIDŁOWO idą podciśnienia w 525tds? Bo coś mi się zdaje, że mam EGR nie tu wpięty, w dodatku znalazłem jakieś dwa zaślepione śrubką wężyki i jeden luzem. Nie za bardzo jestem pewny od czego to było i gdzie powinno być podłączone.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DG81-EUR-07-1997-E39-BMW-525tds&diagId=11_1552

Nie wiem jaką masz skrzynie ? , wybrałem automat - możesz sobie zmienić w wyszukiwarce jeśli masz manual bo mogą być różnice .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Mam manual, zapomniałem dopisać.

Ten schemat już widziałem, ale u mnie np. EGR jest podpięty rurką do innego elektrozaworu/czujnika, którego tutaj nie ma. Też pierburg.

Od trójnika przy nr 18 u mnie idą jeszcze dwa dodatkowe wężyki, które ktoś zaślepił i nie wiem co było do nich podłączone. Zgaduję, że sterowanie wysokością reflektorów (bo teraz mam jakieś chińczyki) lub jakieś spryskiwacze. Do tego w okolicy pod vacupompą po prawej stronie wychodzi taki cienki ciemny wężyk ok. fi8, który szedł w lewo w dół gdzieś, blisko koła pasowego. Jak go chciałem przesunąć żeby o kółko nie przycierał to mi dolny koniec w ręce został - i nie wiem gdzie był podłączony bo wężyk skruszał :(

Dlatego pytam, kto mógłby mi zdjęcia zrobić u siebie poprawnie podłączonych, lub pokazać w necie zdjęcia. Bo te co znalazłem akurat nie obejmują interesujących mnie elementów :(

Ogólnie samochód jeździ, wszystko względnie działa.