Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj rano wsiadam do auta odpalam a tu świeci jak w tytule ABS i ASC pojechałem do pracy , po pracy to samo świecą obie podjechałem do marketu zgasiłem auto , po chwili wracam zapalam i nic się nie świeci więc jadę ale przy każdym delikatnym hamowaniu wyczuwam lekkie drżenie pedału hamulca trwało to chwilę i później znowu zapaliły się kontrolki. Podjechałem na kompa (INPA) i taki oto błąd co on oznacza.... pozdro..

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/p1mpErS7xG_O18VJXKHCkdSoJ1VTb6

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawy tylny czujnik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
witam..wczoraj zabrałem się za demontaż tego nie szczęsnego czujnika i jak się okazało 20-letnie auto miało focha i tradycyjnie czujnik się urwał , jest też w mało ciekawym miejscu no i nie udało się wydobyć jego resztek. Mam zamiar wymienić całą tą aluminiową obudowę wraz z piastą i łożyskiem i czujnikiem ABS (całość) 150 zł... i moje pytanie czy wymiana należy do tych prostych czy raczej nie? ktoś z Was może przerabiał już ten temat? ... pozdro....
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.. dzisiaj założyłem jednak nowy czujnik (firmy Delphii) bo udało się wydobyć resztki starego czujnika no i dalej "[BAD]" jest tak jak przed wymianą. Zastanawiam się czy winę w tym przypadku nie ponosi łożysko bo było ono wymieniane w zeszłym roku tylko nie pamiętam jakiej firmy ale raczej z tych tańszych. Wiem że zamienniki jeśli chodzi o czujniki nie bardzo chcą współpracować ale z przodu w lewym kole też mam Delphii od kilku miesięcy i do momentu uszkodzenia tylnego czujnika było ok. Co mi poradzicie?... pozdro..
Opublikowano

A co ma wycie łożyska do problemu autora? Myślisz że uszkodzona koronka łożyska nie może powodować zakłóceń?

Sprawdź obroty koła na którym jest błąd i najtaniej będzie o ile się uda zamienić czujniki z lewej na prawą stronę i znowu komp. Będziesz wiedział czy winny jest czujnik czy łożysko.

Opublikowano
O.K... popróbuję w wekend może coś się wyjaśni. Dzisiaj podpiąłem INPĘ i cały czas wskazuje na tylne prawe koło ale w czasie gdy byłem połączony i weszłem w ABS podczas sprawdzania błędów co kilkanaście sekund zadziałała przepustnica od ASC czyli zamknęła się i otworzyła i tak cały czas jak byłem w ABS-ie... czy to normalne?...pozdro..
Opublikowano
Niestety nic nie udało się zrobić czujnik w drugim kole siedzi mocno a nie chciałem ryzykować przy wyciąganiu żeby go uszkodzić czyli dalej jestem w punkcie wyjścia ...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zdecydowałem się kupić nowy "oryginalny" czujnik , jaki byście polecili ... bosch ,TRW czy innej firmy bo takie oferty znalazłem w pewnym sklepie z częściami do bmw. ...pozdro.. Czy może tylko servis bmw? ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam...wczoraj założyłem nowy czujnik firmy TRW i problem pozostał , cały czas tak samo włączam zapłon lampki nie świecą , przejeżdżam około kilometra po mieście lampki się zaświecają , cały czas przy delikatnym hamowaniu pedał lekko drży . IMPA pokazuje cały czas ten sam błąd ... więc pozostaje już tylko łożysko które było wymieniane chyba w listopadzie na nowe tylko nie pamiętam jakiej było firmy ale chyba coś ze średniej półki... co mi poradzicie czy wywalać piastę? ...czy jakieś inne opcje? ..pozdro..

PS: dzisiaj założyłem inne łożysko (używka oryg.) i po problemie , wszystko działa jak należy . Temat do zamknięcia....