Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wymienić halogeny które po ostatniej zimie są cały czas zaparowane.

Na allegro znalazłem zamienniki za 140zl, aukcja nr 6784326921. Czy powinny być w porządku?

Jakie żarówki polecilibyście wstawić? Standardowe żółte np Narva 51W, czy może Osram Cool Blue Intesne lub żarówki ledowe? Czy te ostatnie będą pasowały i czy nie będą powodowały błędu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej.

Miałem kiedyś podobną rozterkę. Po jeździe w ogromnej ulewie zaparowały halogeny, a że były już trochę matowe, to też chciałem kupić jakieś zamienniki. Jednak pomyślałem, że z zamiennikami zawsze są jakieś problemy, więc wysuszyłem porządnie swoje suszarką do włosów żony, wypolerowałem szkło i do dziś wyglądają jak nowe i nie parują. Jednak co oryginał to oryginał.

Co do żarówek, to już Twój wybór. Ledy są w Polsce zabronione, ale pewnie nikt się nie przyczepi. Ważne, żeby miały can bus, wtedy nie będą powodowały błędów. Ja mam takie doświadczenie z ledami w ringach czy oświetleniu tablicy rej., że nawet z systemem can-bus czasem wyskakiwał błąd spalonej żarówki. Proponowałbym wstawić Osramy. Nie będzie problemów z policją, na przeglądach i z błędami.

Oczywiście, to tylko moje prywatne sugestie, zrobisz jak uważasz.

Kiedyś zakładałem zamienniki do e34 i do e39, działały, pasowały.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Tez kiedyś rozważałem wymiane nawet na takie z soczewką (dymione w srodku na dodatek). Ale rozebralem stare oryginały i wyczyscilem papierem wodnym a na koncu wypolerowalem. Efekt jakbym nowe lampy założył :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
... Na allegro znalazłem zamienniki za 140zl, aukcja nr 6784326921. Czy powinny być w porządku?

W zeszłym roku, kupowałem od tego sprzedawcy halogeny do swojej. Są :cool2:

W aukcji jest napisane że nie posiadają w żarówek, ale to nie jest prawdą bo żarówki są :mrgreen:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589