Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przejzalem chyba wszystkie watki i mowa byla tylko o problemie z oswietleniem po przelozeniu na zarowki led. U mnie nie dziala tryb automatyczny czyli po otwarciu jakichkolwiek drzwi nie ma zadnej reakcji. Dodatkowo w lampce w podsufitce nie dziala rowniez srodkowe swiatelko. Zarowki mam zwykle. Sprawdzone zmieniane to napewno nie ich wina. Po sprawdzeniu miernikiem okazalo sie ze w kablach do lampek pod nogi jak i tych do tylnych slupkow i srodkowej lampki jest tylko masa. Tzn w obu kablach jest masa. Nie wiem jak to mozliwe. Schowek dziala. Bagaznik rowniez. Lampki w slonecznikach tez. Jakies pomysly?
Opublikowano
Dziala. Wszystko dziala tylko nie to oswietlenie. Podmienilem dzis modul komfortu i dalej nic. Nie wiem jiz gdzie szukac. Czemu w obu kablach do swiatelek mam masy????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za oświetlenie odpowiada moduł świateł, więc jak coś chciałeś podmieniać to wypadało to. W tytule zamiast e46 (to dział e46) powinno być 325i.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tylko dlaczego 99% ludzi ktorzy sie w tym temacia gdzies wypowiadali twierda ze to modul komfortu jest w pelni za to odpowiedzialny??? Dzis podloze 2 modul swiatel zeby sprawdzic czy cos zadziala. Dzieki za wskazowke. A co do przelacznika w podsufitce to tak. Gniotlem go dlugo ale nic sie nie dzialo.
Opublikowano
Nie podopne zadnego dodatkowe zasilania bo w obu kablach idacych do lampek jest masa... Nie wiem jak zasilanie 12V nagle zmienilo sie w mase
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a to moze wygladac na jakies zwarcie. sprawdz kable w tych gumowych tunelach w drzwiach a przede wszystkim w tunelu bagaznika. bardzo czesto dochodzi do uszkodzenia kabli wlasnie tam.
Opublikowano
Oswietlenie w bagazniku dziala jak powinno. Wszystkie gumy w ktorych ida kable wygladaja bardzo dobrze ale sprawdze jeszcze raz. A czy np nie sprawny czujnik w drzwiach kierowcy moze spowodowac brak reakcji na ktorekolwiek drzwi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o czujnikach myslalem, ale kazde drzwi niezaleznie uruchamiaja oswietlenie, a ze padly Ci wszystkie - raczej malo prawdopodobne. mimo to warto sprawzdic i to.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety dalej problem nie rozwiazany wiec pisze co udalo mi sie jeszcze ustalic. Dzis podmienilem caly zamek w lewych przednich drzwiach i oczywiscie nic to nie dalo wiec dogrzebalem sie do modulu komfortu a dokladnie jak kolega pisal do pinow 8 i 18. Moje pytanie. Czy z tych pinow powinno isc zasilanie? Z wiazki auta do pinu 18 idzie masa. Po kolorze kabla i sprawdzeniu wszystkich gniazdek na zarowki wywnioskowalem ze powinno isc nim zasilanie z modulu do wszystkich zarowek. Delikatnie nacinajac ten kabelek i podajac 12v idzie zwara. Wkoncu w akcie desperacji przeciolem ten kabel i z modulu komfortu poprowadzilem kabelki droga testowa do lampek po nogami ale dalej nic sie nie dzieje. Macie moze jeszcze jakies pomysly?