Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem tu nowy ale liczę na waszą pomoc a mianowicie problem jest tego typu że podczas tankowania gdy chce "pełną prędkością" wlewac paliwo odbija mi gdyż widzę jak paliwo podchodzi pod sam korek wtedy odbija pistolet i grzecznie czekam aż paliwo sobie poleci, dlatego muszę tankowac powoli gdzie strasznie mnie to irytuje, auto stoi u mechanika ponoć wszystkie odpowietrzniki są przedmuchane itd. Kończą się nam pomysły A efektu brak, tu pytanie do was może macie pomysł co to może być? Może są jakieś odpowietrzniki o których mi nie wiadomo np gdzieś z przodu? Nie taki zbiornik lub ta rura co idzie od wlewu do zbiornika?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

też tak miałem w e39.

wiem że to niepoprawne, ale nie wciskaj do końca rury od tankowania.

u mnie tak było. jak trochę "luźniej" siedział to tankowałem bez problemu.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
Może to banalne ale też kiedyś miałem podobny problem, a wine za to ponosił taki zielony cypelek co umieszcza się w nim korek od wlewu paliwa, przy zakręcaniu wpadł do rury i nie szło normalnie tankować. Po usunięciu wszystko wróciło do normy.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie to samo od zakupu, tj. od 12 miesięcy.

Non stop odbija pistolet, ostatnio próbowałem wcisnąć kawał (jakieś 1,5m) takiej rurki, na tyle elastycznej że weszła z lekkim oporem, miałem nadzieję że jakoś udrożnię wlew.

Niestety, dziś tankowałem i nadal to samo...

albo demontaż baku i sprawdzenie co jest grane, albo męczyć się z tankowaniem....