Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wymienić końcówkę wydechu na podwójną, a ,że w moim modelu końcówka jest ,,wsuwana" i dokręcana na torxa tak więc wymiana jest banalna.

Natomiast pytanie jest takie, gdzie można kupić taką podwójną końcówkę? Szukałem ale niestety nie moglem znaleźć.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To o czym piszesz to jest tylko nakładka na końcówkę wydechu. Możesz ją odkręcić i sprawdzić jeżeli chcesz. Aby zmienić całą końcówkę trzeba starą uciąć i wspawać nową.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba bez ciecia sie nie obejdzie jesli ma byc sama koncowka. mozesz kupic tlumik performance, ale tez nie wiem cyz trzeba ciac czy ostatni jest laczony zaraz za tlumikiem.
Opublikowano
prościej jest kupić tańszy i dużo wydajniejszy wydech od 30d. Ja kupiłem za 340zł a pasuje pnp po dokupieniu jednego wieszaka
Opublikowano

Nie. Nic nie trzeba ciąc. Zdejmujesz stary wydech który jest łączony opaską oryginalnie. Wsadzasz nowy który też już ma opaskę i działa wszystko bez cięcia, bez spawania a masz oryginalny wydech.

Seria 320d ma 55mm średnicy na całości a 330d ma 65mm od połowy. Otwory montażowe w obu mają 55mm także bez problemu pasuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Super. A w ktorym miejscu jest laczony? Wstyd przyznac ale nie zagladalem mu tam. :/ ktory wieszak trzeba dokupic? Ma numer katalogowy?
Opublikowano
jest łączenie pomiędzy katem a wydechem. Katalizator/dpf wchodzi w wydech a na wydechu jest wspawana obejma zaciskowa na stałe. Skręcasz i wszystko śmiga. Z tyłu trzeba kupić tylko jeden uchwyt na który już jest miejsce montażowe, jedna śrubka i gotowe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te blyszczace koncowki mozna sobie wymienic na nowe? Przykrecane sa? Te wydechy sa w rozsadnych pieniadzach. Oczywiscie uzywane. Nowy prawie 3k.
Opublikowano
Końcówki możesz wyjąc. Są po prostu na wcisk z takimi schodkami blokującymi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
temat koncowek juz ogarnalem. do kupienia osobno. tylko jeszcze ten wieszak nie wiem o ktory chodzi. moglbys spojrzec w etk i powiedziec jaki numer czesci ma, zebym mogl wczesniej sie przygotowac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie - jeszcze dopytam. Na 100% wydech od 330d do 320d jest plug and play? chce sie upewnic bo ktos chyba wspomnial ze jest inna srednica rur, tak? trzeba cos przerabiac? bo upatrzylem sobie ladny i chce kupowac, ale nie mam czasu ani ochoty rzezbic. wymienie go w godzine bez sztukowania, spawania itp?
Opublikowano
Przecież masz napisane wcześniej wszystko wyraźnie plus masz z 3 inne tematy gdzie wszystko jest opisane krok po kroku
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

spoko... lubie sie upewnic zanim zacken cos zmieniac, bo niestety nie mam duzo casu na kombinacje. musi pasowac. ;)

ok, przeczytalem jeszcze raz Twoj post. zamawiam wydech. dzieki.

Opublikowano
Koledzy piszę aby się upewnić: śmiało mogę kupić wydech od 330D i zaadoptować go do 320D? Dodatkowo muszę dołożyć ucho z prawej strony a jak z łączeniem wydechu? Kupić sam tłumik czy razem z rurą?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a moze ktos wie czy od 2.0 coupe pasuje PnP do 3.0 coupe? ewentualnie moze ktos wie jakie sa roznice miedzy wydechem od sedan/kombi a coupe?

bo informacje sa bardzo rozbiezne. handlarze czesciami upieraja sie ze wydech coupe/sedan/kombi sa dokladnie takie same. etk rozroznia. moze ktos mial z tym do czynienia w praktyce?

http://showcars.co.za/bmw/e90-320d-lci-bmw-performance-exhaust-silencer/ tak wyglada fabryczny performance do 320D, ale wydaje mi sie, ze wydech w tym miejscu nie jest laczony. to znaczy ze trzeba go uciac w tym miejscu zeby zalozyc performance? jesli tak, to moze zamiast zakladac caly wydech mozna zalozyc sam koncowy tlumik od 3.0? niebardzo mnie interesuje ciecie i spawanie. wolalbym ogarnac to na fabrycznych laczeniach.