Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak wygląda temat wjeżdżania na krawężniki przy zawieszeniu sportowym "pasywnym" (niższe o 1cm). Bez problemu czy trzeba zachować czujność i pod wyższy krawężnik istnieje prawdopodobieństwo zahaczenia zderzakiem?
Opublikowano
Ja mam 540xi dcc i ten spoiler fabryczny dodajacy nakladke z przodu plasitkowa i obcieram nia o krawezni ki. Taki pionowy plastikowy element.
Opublikowano

Ja mam to zawieszenie o którym mówisz i zdarzyło mi się też od spodu przodem zaczepić.

Mam nawet trochę obrarte pod spodem. Ale nie widać.

To są szczegóły bo nie wyobrażam sobie jak miękkie jest standardowe zawieszenie.

Opublikowano
U mnie też przy tym zawieszeniu parę razy przytarłem dół zderzaka o krawężnik ale raczej wysoki był.
Opublikowano
U mnie też przy tym zawieszeniu parę razy przytarłem dół zderzaka o krawężnik ale raczej wysoki był.

dokładnie. Żeby było jasne, przez 16k przejechanych km zdarzyło się to dosłownie kilka razy. A większość przejechana po miastach.

Opublikowano (edytowane)

Dziś zmierzyłem u siebie wysokość od ziemi do błotnika po montażu sprężyn Eubach Pro Kit i przejechaniu 4tyś km. Koła mam już założone zimowe 245/40R19. Wymiary podane są w mm:

1. Przód - 685mm

2. Tył - 690mm

Jakieś sensowne zdjęcia postaram się porobić jutro bo dziś pogoda nie rozpieszcza.

Edytowane przez Paul666
Opublikowano
Chłopaki 715 mm to tak wysokiej zawiechy nawet mój dziadek w wozie dradiniastym nie mial :P

:D

Już dawno zmieniłbym te sprężyny bo faktycznie jest za wysoko. Obawiam się tylko o tył w touringu, kto mi to dobrze zrobi.

Opublikowano
Ja mam zaprzyjazniony warsztat gdzie moge nawet z mechanikiem cos długnąć wiec chyba tak zrobie. On wymieni sprezyny a ja samemu sprobuje wyregulowac wysokosc
Opublikowano
Panowie może zadam teraz bardzo głupie pytanie, ale czy jest jakiś sposób żeby na innych sprężynach auto było ciut wygodniejsze? Ewentualnie takie, które można regulować? Generalnie mam wrażenie, że u mnie na tych sportowych (oryginalnych) amortyzatorach i 20’ ROF auto jest za twarde na dziurawych drogach. Będę wdzięczny za pomoc, uwagi.
Opublikowano

Tak wyglądają moje 705mm. Opony maja 6mm z przodu, tył 5mm. Chyba nie jest to aż tak wysoko jak na serie. Tył wydaje się być wyżej ale mierzyłem w garażu na płytkach i bylo tyle samo

http://i67.tinypic.com/2vj6ijn.jpg

http://i64.tinypic.com/n3uiip.jpg

http://i63.tinypic.com/1zqzm87.jpg

Opublikowano
Z tym wozem to oczywiście żart a tak na poważnie ja mam oryginalnie obniżony nie wiem jak to nazwać jakiś pakiet performance i zmierzona wysokość to 640mm na 18" przód 225/40 tył255/35 .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam zaprzyjazniony warsztat gdzie moge nawet z mechanikiem cos długnąć wiec chyba tak zrobie. On wymieni sprezyny a ja samemu sprobuje wyregulowac wysokosc

Sama regulacja jest z tego co wynika banalnie prosta - w przypadku Pro-Kita.

Bardziej mnie zastanawia kwestia pracy tego miecha (amortyzatora) na innym niż fabrycznie poziomie. Z drugiej strony jeśli ten tył obniżymy podobnie jak ma Paul666 czyli raptem o 15mm. hmm.

Paul666 tak powinno to wyglądać w serii :) jest elegancko!

G31 ze standardowym zawieszeniem M-pakietowym ma również 705 mm koła identyczne jak Grzybu

Opublikowano
Paul666, nie myślałeś jeszcze o dołożeniu dystansów? Widziałem F10 w takiej konfiguracji (obniżenie + dystanse) i wygląda masakra...
Opublikowano
Nawet nie wiem jak wkleić zdjęcie ale można mi wierzyć , naprawdę zmierzona odległość od asfaltu do rantu błotnika to 640mm i wcale tak nisko nie jest idzie się przyzwyczaić. Tak ma fabryczny M pakiet.
Opublikowano
Np tu pl.imgBB.com wystarczy przekleić link bez bawienia się w kody. BBCode full linked wybierz po uploadowaniu i gra.