Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w waszych E39 wystaje takie coś z foteli?

7ba7ea197e3c69b2med.jpg

siedzi to bardzo nisko nad podłogą i przesuwając fotel przesuwa mi też dywanik

co więcej montaż stoperów nie ma sensu bo dywanik nie chce pod to wejść, nie mieści się

w e36 miałem fabryczne stopery, ale nic z fotela nie szurało po podłodze. Jak to wygląda w innych egzemplarzach? Z fabrycznymi stoperami?

Opublikowano
Prawdopodobnie masz oberwany ten plastik. Fabryczny dywan ma około 0,5cm luzu to też nie za wiele,ale nie powinien zahaczać. Możliwe też że ktoś coś robił pod fotelem i nie dokładnie zamocował wygłuszenie podłogi przez co masz wyżej tapicerkę podłogi.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałeś rację, plastik był oberwany. Poprawiłem i teraz szura o rant dywanika a jak przejdzie dalej to już nie dotyka dywanika, jest ok :cool2:

pod fotelem znalazłem zawleczki jak na zdjęciu, to powinno być do czegoś podpięte ?

szukam co wydaje stuki w fotelu kierowcy:

-przy przesuwaniu do tyłu szczególnie przy końcu

-przy przesuwaniu do z przodu z końca też słychać, ogólnie jak fotel jest blisko przodu to można go suwać trochę bez dźwięku

-w dużych zakrętach jak ciągnie oparciem na boki to słychać pojedyncze stuki

wszystkie regulacje działają

7b56e943c326c15emed.jpg