Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio wymieniłem czujnik wałka rozrządu, po wymianie auto normalnie odpalało. Na drugi dzień wchodze do auta krece rozrusznikiem a tam nic nie chce wogule odpalic, jedyne co to zaobserwowalem to po przekreceniu kluczyka załacza sie dziwny dzwiek (brzeczenie) wychodzacy gdzies z okolic wtryskow oraz podskakiwanie co jakis czas obrotomierza nie wiem co moglo sie stac ,prosze o jakas pomoc.
Opublikowano
Tak to jest z używanymi czujnikami. Teraz nie wiadomo czy wadliwy czujnik czy coś jeszcze. Podłącz pod kompa. Albo sprawdź czy dobrze siedzi wtyczka czujnika. Może w niej jest syf. Takie rzeczy kupuje się nowe
Opublikowano
Wątpie zeby to bylo przez czujnik wałka rozrzadu poniewaz stary byl zepsuty ale auto odpalało, dzis sprawdze czy wtyczka czujnika wału jest dobrze wpięta bo byly obok siebie i mozliwe ze jak podpinalem czujnik wałka rozrzadu to wału sie odpioł. Ale nadal nie wiem co to za dzwiek wychodzacy z listwy wtryskowej tak jakby jakis przekaznik sie załaczał i caly czas pracował ale nwm
Opublikowano

No sprawdź bo pamiętam że ja wymieniałem po omacku te czujniki przy wtyczkach i rzeczywiście mogłeś odłączyć.

A jak nie to komp. Czy by odpalił na uszkodzonym czujniku walka to nie wiem. Mi na uszkodzonym czujniku walka auto szsrpalo przy wyższych obrotach, tracił moc a przy czujniku wału potrafił sam z siebie gasnąć ale palił normalnie. Może troszkę dłużej. To wszystko zależy jak bardzo uszkodzony jest czujnik

Opublikowano
OK sprawdze . Mi na zepsutym czujniku trzeba bylo dluzej krecic zeby odpalic i miał muła od dolnych obrotów. Byłem jakos nie dawno na kompie to pokazywal ze czujnik wałka rozrzadu jest nie sprawny ale o wału nic nie pisało moze rzeczywiscie sie odpioł.
Opublikowano
Temat do zamkniecia poszedlem poruszac kablem od czujnika wału korbowego i odpalił :lol: . Dziekuje wszystkim za pomoc