Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie tłumika koncowego, ponieważ chcialbym zmienić lekko dzwiek w autku aby byl troszke "sportowy" zdaję sobie sprawe ze z 1.6/1.9 zbyt wiele sie nie wyciągnie, ale moze zawsze cos ;)

Co myślicie o takim czyms? http://allegro.pl/tlumik-sportowy-basowy-wm-2x80-np-bmw-vw-opaska-i6687561629.html lub cos podobnego z np. tej firmy w podobnej cenie ;)

PROSZE O RADY I OPINIE ;)

Opublikowano

1 Będziesz musiał prawdopodobnie podcinać zderzak żeby weszły te 2 rury :P

2 Co do dźwięku... Nie jestem tajuningowcem, ale nie wiem czy sam końcowy da dużą różnicę w basie wydechu.

Opublikowano
Myślę, że próbujesz przysłowiowo "rzeźbić w gównie" trzeba by spasować rury, dospawać uchwyty i wyciąć miejsce na rury w zderzaku. A jakie z tego korzyści, że Ci coś tam pobrzęczy głośniej ? Weź się ogarnij i nie rób z tego auta tandetnego sebiksowozu, tyło zostaw tłumik jaki masz lub jak zużyty to załóż normalny dedykowany do tego modelu.
Opublikowano
Myślę, że próbujesz przysłowiowo "rzeźbić w [bAD]" trzeba by spasować rury, dospawać uchwyty i wyciąć miejsce na rury w zderzaku. A jakie z tego korzyści, że Ci coś tam pobrzęczy głośniej ? Weź się ogarnij i nie rób z tego auta tandetnego sebiksowozu, tyło zostaw tłumik jaki masz lub jak zużyty to załóż normalny dedykowany do tego modelu.

nie chce robic takiego. Dlatego sie pytam co myslicie o takim czym, i co ewnetualnie mozna by zmienic. Jeśli dedykowany to jaki?

Opublikowano
Dedykowany czyli przeznaczony do tego modelu np Polmostrów 03.128 Niedrogie i dobre tłumiki

a jakaś z końcówek, czy wgl koncówki są w stanie dodac lekkiego mruczenia?

czy moze lepsza byla by wymiana na dwururkę z wiekszego silnika?

Opublikowano

:roll: kolego aż tak potrzebujesz tego pomruku? Z 316 sportowego wozu nie zrobisz, a w oczach innych użytkowników bmw (ceniących sobie ta marke) będziesz kolejnym sebixem w bmw 316 z ryczącym tlumikiem :roll:

Oczywiście twój samochód i nikt ci tego nie zabroni lecz to wiąże się z kosztami i robieniem całego układu wylotowego by miało to jakiś dźwięk.

Chyba nie chcesz by tak brzmiało twoje bmw :duh: https://youtu.be/vJliTK_s6Oc

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
no wiadomo, nie chce aby to tak wyglądało, lecz ta jedna rurka tak zle wygląda.. polerowanie nic nie da, bo po prostu nie podoba mi sie jedna, i chcialbym jakąś dwururkę, no bo wiadomo ze lepiej to wygląda :) i dlatego sie pytam, bo nie zalezy mi na chamskim dzwięku, gdyż to nie jest auto sportowe, tylko zeby lepiej to wyglądało ;) a moze przy okazji nadzwyczajniej lekko podkreśli pracę silnika ;)