Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Ostatni zapis w ASO to: WBAPB51090WD47666 km-Stand (Zentraldaten): 351.528 km

Więc jest jeszcze lepiej :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W ogłoszeniu jest już o tym info, więc plus dla sprzedawcy :cool2:

VIN: WBAPB51090WD47666

Type code: PB51

Model: X3 3.0D (EUR)

E-F-R series: E83

Series: X

Type: All-Road

Steering: LL

Doors: 5

Engine: M57/TU

Displacement: 3.00

Power: 150 (204 hp)

Drive: ALLR

Transmission: AUT

Paint code: A11 - HIGHLANDGRUEN METALLIC

Upholstery code: LGSW - LEDER AMBIENTE/S

Prod.date: 2005-06-15

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S2CK BMW light alloy wheel, spider spoke 143

P7AW Advantage + Comfort + Sport Package

S8SP Control unit COP

S8SW Transport protection foil

S169 EU3 exhaust emissions standard

S205 Automatic transmission

S216 HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S226 Sports suspension settings

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S261 Side airbags for rear passengers

S320 Deleted, model lettering

S321 Exterior parts in vehicle colour

S346 Chrome Line exterieur

S354 Green windscreen, green shade band

S386 Roof railing

S402 Panorama glass roof

S413 Luggage compartment net

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S438 Fine wood trim

S441 Smoker package

S464 Ski bag

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S488 Lumbar support, driver and passenger

S493 Storage compartment package

S494 Seat heating driver/passenger

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S609 Navigation system, Professional

S672 CD changer for 6 CDs

S677 HiFi system Professional DSP

S760 High gloss shadow line

S775 Headlining anthracite

S785 White direction indicator lights

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S840 High speed synchronisation

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chcialem wyjaśnić, że sam właśnie dowiedziałem się o przebiegu tego BMW. Zostałem wprowadzony w błąd przez sprzedającego Niemca(pewnie brzmi mało prawdopodobnie). Jednak dziś dostałem link do tego posta i dopiero teraz mogłem się zalogować i to wytłumaczyć. Nie mam zamiaru bronić honoru wszystkich handlarzy, jednak dla mnie moje słowo jest ważne i zaraz po komentarzu moderatora zmieniłem treść ogłoszenia. Przykre jest jednak to, iż ktoś tutaj komentuje jednocześnie jednak nie potrafi napisać w wiadomości o przekręconym liczniku. Może dla potwierdzenia, iż nie jest to pierwszy raz gdzie zaświadczam o swojej uczciwości. Miałem kilka tygodni temu BMW f31 z silnikiem 2.0 rok 2014 z oryginalnym przebiegiem 261 tys( mogę mylić się o +/- 5 tys) i te auto wyglądało jak nowe, mogłem świadomie je skręcić na 80-90 tys i nikt z laików by tego nie dojrzał. Jednak podchodzę do sprzedaży inaczej niż większość osób się tym zajmująca. Podsumowując proszę zanim ktoś zacznie pisać o oszustwa ze strony sprzedającego spróbował się z nim skontaktować i sprawdzić czy robi to celowo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety większość sprzedających źle znosi informacje o przekręconych licznikach, więc piszemy je tutaj.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Nie wiem ilu członków ma forum, jednak lepiej spróbować wysłać wiadomość do sprzedającego. Może mój przykład da przyklad, że warto pisać do sprzedanych. Przecież nie pogryzą przez wiadomość. Tak czy inaczej ja osobiście mam swoje indywidualne podejście do sprzedaży aut i z godnością przyjmuje krytykę. Zapomniałem dodać informacje o stanie który nie wskazywał przebiegu na tym poziomie. Oczywiście jezeli ktoś chce chętnie przedstawię auto do weryfikacji. Nie wiem czy jest możliwość sprawdzenia daty ciągnięcia licznika, ale jeżeli tak to także jest możliwość tej weryfikacji z mojej strony.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też uważam, że warto najpierw poinformować sprzedawcę, może jakieś 10% zareaguje prawidłowo i poprawi ogłoszenie :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciężko powiedzieć ile to ma dzisiaj przelotu. W grudniu 2017 miała 351 tys km, ale wcześniej w 2010 skręcona była ok około 100 tys w stosunku do 2009
Opublikowano
Mówiąc szczerze, to przeraża mnie takie coś. Zawsze myślałem ze przebieg zmienia się przejeżdżając Odrę. Tutaj jest przykład jak widać, że w 2010 już ten przebieg był kręcony. Można gdzieś dostać jakiś wyciąg z przeglądów?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kliknij w podpis u DRAY'a, ewentualnie taniej (4,5E) na www.auto-records.com, ale będzie bez szczegółów i nie zawsze wszystko jest tak jak być powinno. Skoro wcześniej była cofka o kolejne 100k km to tyle możesz dodać + średni przebieg jaki mógł przejechać między tymi datami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

O ho ho to to już koło 500tkm się pewnie zakręci .

To już prawie pora aby go dorzucić do tego filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=SXjMOUt0Gsw

... Miałem kilka tygodni temu BMW f31 z silnikiem 2.0 rok 2014 z oryginalnym przebiegiem 261 tys( mogę mylić się o +/- 5 tys) i te auto wyglądało jak nowe, mogłem świadomie je skręcić na 80-90 tys i nikt z laików by tego nie dojrzał. ....

normalnie sprzedawca aniołek z ciebie,

ale myśli o cofce już były :nienie:. Teraz wiesz jak to jest jak ktoś cię oszuka , więc nie rób nigdy tego komuś innemu bo to i tak kiedyś wyjdzie na jaw tak jak teraz.

Koledzy KRUK i DRAY są po jasnej stronie mocy sprawdzają auta i takie przekręty ujawniają .

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano (edytowane)
Myśli o cofce były? Człowieku mam gdzieś cofanie liczników, jeżeli uważasz inaczej to proponuje żebyś zaczął czytać ze zrozumieniem. Widzę, że zbędnie odezwałem się ws wyjaśnienia sprawy pozdrawiam. Edytowane przez MicoCar
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie dziw się, jest taki stereotyp handlarza. Uczciwi to taka rzadkość jak yeti :)

Dużo aut już za Odrą jest korygowanych w końcu sporo tam naszych i innych cwanych nacji :)

Opublikowano
.............................

... Miałem kilka tygodni temu BMW f31 z silnikiem 2.0 rok 2014 z oryginalnym przebiegiem 261 tys( mogę mylić się o +/- 5 tys) i te auto wyglądało jak nowe, mogłem świadomie je skręcić na 80-90 tys i nikt z laików by tego nie dojrzał. ....

normalnie sprzedawca aniołek z ciebie,

ale myśli o cofce już były :nienie:. Teraz wiesz jak to jest jak ktoś cię oszuka , więc nie rób nigdy tego komuś innemu bo to i tak kiedyś wyjdzie na jaw tak jak teraz.

.....................................

Może nie powinienem ale ....... wystąpię w obronie @MicoCar (choć nie mam pewności czy by sobie tego życzył :roll: )

Samo stwierdzenie

..................................... mogłem świadomie je skręcić na 80-90 tys i nikt z laików by tego nie dojrzał. ................

..... nie jest przecież równoznaczne z zamiarem dokonania takiego procederu :)

Tym bardziej, że @MicoCar dalej pisze

........................Jednak podchodzę do sprzedaży inaczej niż większość osób się tym zajmująca........................

a tego stwierdzenia @siara64 już nie zacytował :mrgreen:

Zorba pozdrawia !!
Opublikowano

Z tego co ja wiem to Pan MicoCar dostał sms w piątek od mojego znajomego dla którego sprawdzałem autko że przebieg kręcony, odp. spi.......

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czar prysł :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dla sprostowania, smsa dostał kolega i już dostał za to reprymendę. Byłem za granica i gdybym miał to gdzie to bym się tutaj nie zalogował i nie zmieniał treści ogłoszenia. Nadal jednak widzę, że wiele osób ma ból.
Opublikowano
Jeżeli jest taka możliwość to poproszę screna z tym smsem, bo mam informacje o tym ze wyglądało to inaczej.