Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, z góry chciałbym wszystkich przywitać i przeprosić jeśli temat gdzieś już tutaj jest rozwiązany. Kupiłem w zeszłym tygodniu BMW E87 118D z 2008 roku. Zauważyłem dzisiaj że po otwarciu samochodu kluczykiem, nie zaświecają się światła (z tego co wyczytałem chodzi o welcome lights) nic nie zmieniałem w ustawieniach itd. Wcześniej wszystko fajnie działało. Mam jeszcze jeden problem raz na jakiś czas po odpaleniu nie świecą dwa wyświetlacze z radia, radio działa, wszystko ok tylko nie świecą wyświetlacze. Po wyłączeniu i ponownym odpaleniu samochodu błąd czasami znika i wszystko na wyświetlaczu wraca do normy. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, doładuj go i sprawdź, ale na pewno wszystko zacznie działać jak trzeba.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak kolega napisał. Twój samochód monitoruje cały czs stan akumulatora. Jeżeli jego pojemność, która jest zaprogramowana w aucie spadnie poniżej 40 lub 35 procent, to auto odcina zbędne układy aby zostawić moc na odpalenie. Przestają działać światła welcome light, podgrzewanie tylnej szyby, lusterek, start stop itp. Ładować najlepiej moim zdaniem na aucie. Wtedy komuter widzi co się dzieje z akumulatorem. A jak będziesz go wymieniał to nowy trzeba zarejestrować w aucie.
Opublikowano

Miałem taki sam problem ze światłami (welcome lights ), nie działały po otwarciu drzwi. U mnie był to akumulator Dodatkowo co jakiś czas zaświecała mi się ikona akumulatora na desce.

Na 90% będzie u Ciebie też akumulator. Po wymianie i zaprogramowaniu (to konieczne) wszystko działa jak należy.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Doladowanie moze nie przywrocic funkcji. Jesli sterownik zapisal zdechly akumulator to funkcje wroca dopiero po wymianie i zakodowaniu nowego aku.