Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem wymienić przednie odboje - całkowicie zużyte oraz osłony amortyzatorów - popękane. Przy okazji także sprężyny, ponieważ dół był już skorodowany. Kupiłem sprężyny Kayaba nr RH 2590. takie przewidują do silników 6 cylindrowych. Niestety sprężyny kompletnie nie pasują. :cry: Po zamontowaniu obcierają na samym dole - zwój o zwój. Oryginalne są w ostatnim zwoju półokrągłe o potem delikatny trójkąt. Kyb jest okrągły. Totalna porażka. Muszę kupić kolejny komplet sprężyn i znowu płacić za montaż, który według mojego mechanika ze względu na cofający się amortyzator w BMW nie jest taki łatwy. Zamówiłem Lesjofors bo na zdjęciu najbardziej przypomina oryginał i do tego ma dwa rodzaje do przekładni automatycznej i manualnej.

Czy ktoś miał taki przypadek? Kyb to przecież markowe zamienniki.

Pozdrawiam.
Opublikowano
Oryginały są kuszące. 31331093070 kosztują niecałe 1000,- zl na szczęście za parę a nie za sztukę. Eibach nie znalazłem zwykłych, bez sportowego zawieszenia.
Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No niestety ASO się ceni, ale za 700 komplet eibacha pro-kit na 4 koła dorwiesz. Z ASO dodatkowo miałem że po wymianie stała fura jak koza, więc moim zdaniem eibach i tak bezpiecznijszy.