Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ardzo proszę o pomoc mam problem z silnikiem M54 192KM 525i to znaczy komputer pokazuje wypadanie zapłonów raz na wszystkich raz na niektórych cylindrach dzieje się to czasami na biegu jałowym, a zawsze na wrzuceniu w czasie jazdy na luz. Wymieniłem guma przepływomierza, sondy LAMBDA zamienniki, nowe świece BERU, nowe cewki BERU, rok temu zmieniłem. Uszczelki pod kolektorem wydechowym kompletny separator oleju z przewodami.

Mechanicy sprawdzili od gazu wszystko okej. Sondy pracują prawidłowo, lewego powietrza nie łapie. Elektronik stwierdził wypadanie zapłonów i wymieniłem cewki i świece dalej jest to samo. Falowanie obrotów od około 500 do 800. W czasie jazdy samochód powyżej 1000 obrotów pracuje wspaniale żadnych problemów tylko denerwujące falowanie obrotów w czasie wrzucenia na luz i czasami na biegu jałowym wyczyściłem silniczek krokowy. Co dalej robić?

Czasami jak odkręcę korek wlewu oleju słychać lekkie buczenie.

Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie, bo wydałem już 2 tysiące złotych i dalej komputer pokazuje wypadanie zapłonów, co może być przyczyną dziękuje z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam.

wymieniłem wyczyszczony silnik krokowy nie pomogło może w nim zostało trochę kropel środka do czyszczenia gażników nie wiem czy to ma znaczenie?

komputer jak podłącza elektronik łączy się na zapłonie przekręcony kluczyk pokazuje błędy wypadania zapłonów na zapalonym silniku komputer nie łączy się ze sterownikiem samochodowym-komputerem czy może jest uszkodzony sterownik ale silnik na obrotach chodzi idealnie ,kiedyś elektryk wstawiał mi wstawkę w podwoziu spawał mówił że odpiął kleme plusową ale nie wiem po odebraniu od spawacza auto jeżdziło rok ok bez ralowania to chyba to spawanie nie uszkodziło sterownika.czy wymieniając sterownik muszę zmieniać nowe kluczyki do samochodu.

Opublikowano
Skąd wiesz jak pracują sondy jeśli komp się nie łączy na odpalonym silniku co jest bardzo dziwne. Właśnie wtedy trzeba szukać usterki kompem jeśli nie ma błędów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze jakim programem łączył się mechanik, bo to jakieś czary, albo łączy się albo nie a nie, że na zapłonie tak a po odpaleniu nie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

sondy badali komputerem na odpalonym silniku gazownicy powiedzieli że pracuja super prawidłowo ,natomiast elektronik sprawdzał swoim komputerem jakims jaki program ma nie wiem i u niego wyło wypadanie zapłonów i błąd sondy wymieniłem świece i cewki wszystko nowe beru i nic dalej falyją obroty ale na kompa nie podłączałem po zmianie cewek i świec zawsze zaczynaja falować jak przełączy się na gaz na takzwanym ssaniu jak silnik jest zimny i nierozgrzany obroty są około 900 nie ma możliwości by zafalował jak się trochę zagrzeje dopiero wtery czy na gazie czy na paliwie 98 werwa też faluje nie zawsze na postoju ale zawsze jak wyrzuce na luz w czasie jazdy wtedy w czasie jazdy zawsze przy wyżuceniu na bieg jałowy falują powoli jak się zatrzymam na postoju większości przestają walować jakby wdmuchiwało lewe powietrze ale jak gazownicy sprawdzali nie było lewego powietrza i samochód na obrotasch jeżdzi rewelacyjnie

z góry dzięki za porady jestem załamany wydałem na elektryków iczęści 2tys i dalej lipa

Opublikowano
u elektronika samochód łaczy się ze sterownikiem na zapłonie bez odpalenia silnika ja się zapala silnik łączenie przerywa się
Opublikowano
Musisz szukać kogoś z inpą i tyle. Skąd jesteś? Podejrzewam że tamci mechanicy wogole nie ogarniaja diagnostyki jeśli nie mogą zlikwidować głupiego wypadania zapłonu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.