Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka tematów przewertowałem ale nie było w nich jednoznacznej odpowiedzi.

Coś strasznie tłucze mi z tyłu w bagażniku. Nasłuchiwaliśmy i padło na klapę bagażnika.

Zielony jestem bo niby się zamyka ale tłucze niemiłosiernie.

Gdzie mogę to spróbować jakoś wyregulować?

Wydaje mi się że środek klapy gdzie jest to załamanie pod szybą nieco odstaje od karoserii.

Opublikowano
Na bokach klapy masz dwie takie gumki/stopki na śrubach torx. Odkręć każdą stronę i wsuwaj/wysuwaj wedle uznania.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nic tym nie wskurałem.

Jeszcze coś mogę podregulować? Czy to, że zasadniczo siłowniki w mojej klapie nie istnieją bo opada może mieć na to wpływ?

No i co z tym, że w miejscu załamania klapy pod szybą jakby po obu stronach odstawała od reszty karoserii? Ale zamek niby dociąga.

Opublikowano
Nie wiem dokladnie jak jest w E39, ale w wiekszosci aut mozna regulowac nie tylko podpory/odboje klapy, ale i samo ucho/zamek. Moze sprobuj od tej strony.

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano

Hm... szczerze mówiąc to jeżeli to nie pomogło to nie wiem, jak ci pomóc. Sam bawię się z problemem hałasów z bagażnika praktycznie od momentu kiedy auto posiadam. Każdy podaje co innego jako przyczynę. Ja już nawet naprawiłem styk otwierania szyby, bo myślałem, że szyba jest lekko niedomknięta i tłucze.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=327646&p=2400790

W E60 znajomy ma patent z wypchaniem koła zapasowego prześcieradłami. Może to zapasówka? Kiedyś nawet na tym forum widziałem temat, gdzie ktoś przykręcił koło zapasowe i wszystko po prostu ucichło.

Co najgorsze każdy mi mówi że w aucie mam cicho i jestem szurnięty, że wszystko mi trzeszczy (uszczelka drzwi kierowcy) i stuka. Wszyscy twierdzą że w aucie jest cichutko i super. :mad2:

Opublikowano
Koledzy walczę z tym samym. Na razie doszedłem do tego, ze największy hałas robi mi plastik od obudowy silniczka wycieraczki (ktoś dłubał i jednej części plastiku nie założył). Na razie wepchnałem tam szmatę - o niebo ciszej. Jak tylko w weekend będzie cieplej postaram się z tym zawalczyć kompleksowo.