Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na Forum. 4 miesiące temu kupiłem BMW X5 E70 2008 3.0SD 286KM z przebiegiem około 280tyś. Przejechałem 10 tysiecy przy czym połowę z przyczepą 3 tony. Problemy zaczęły się gdy temperatura spadła poniżej -2. Auto pierwszy raz zgasło gdy wracałem z Holandii z przyczepą. Odczekałem 30 minut, odpiąłem akumulator i pojechałem dalej. Przy każdym mocniejszym wdepnięciu podczas wyprzedzania auto gasło i tak już mu zostało. Przy spokojnej jeździe nic sie nie dzieje. Problemy z odpalaniem narastały każdego dnia az do momentu gdzie bez odrobiny plaka do przepustnicy wcale nie odpali. Nieważne czy ciepły czy zimny potrzebuje plaka.

Samochód po przekreceniu stacyjki nie daje odrazu sygnału do pompy paliwa. Prąd dopiero dochodzi do niej gdy zaczynam kręcić rozrusznikiem. Coraz gorzej zapala i czasami trzeba mu plaka dawać przez kilka minut.

Po odpieciu przelewów na listwie wtryskowej z dwóch drugi i trzeci ropa tryska na 5cm do góry. Reszta jest w normie.

Od czego mogę zacząć go sprawdzać ?

czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
Kolego...bierz kogoś z Inpą i niech sprawdza parametry w livedacie. Tak to nikt nie będzie wróżył
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Wymień filtr paliwa,zalej dobry preparat do czyszczenia układu. Prawdopodobnie woda/parafina.
Opublikowano

http://s2.ifotos.pl/mini/292167771_qnewnxr.jpg

http://s2.ifotos.pl/mini/292144851_qnewnxq.jpg

Przesyłam zdjęcia

Filtr paliwa został zmieniony.

Zauważyłem ze gdy wkładam kluczyk do stacyjki pompa paliwa nie dostaje odrazu prądu, lecz dostaje go dopiero gdy zaczynam kręcic rozrusznikiem.

Przy jeździe gdy auto zgaśnie tez automatycznie brakuje prądu na pompie paliwa.

Czy jest ktoś w stanie mi rozkodować błędy co powinienem dokładniej sprawdzić ?

Wyszło też że trzy wtryskiwacze mają pomiar na plusie gdzie wszystkie powinny miec go na minus. 1 3 i 6 bedą powoli do wymiany