Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jeastem tu nowy więc proszę o ...! Posiadam BMW 530d xDreiv F11 , niestety kilka dni temu skradziono mi szkła z lusterek bocznych w moim samochodzie wraz z wtyczką (została odcięta)! Kupiłem na szybkiego zamienniki, które są asferyczne i tylko grzane (brak samościemniania). I tu pojawia się problem , gdyż u mnie wychodzi 4 piny (kabelki) czerwony, brązowy, czarny i fioletowy i tu pojawia się problem, gdyż nie wiem które są do podgrzewania lusterka , a które do ściemniania!? Jeżeli ktoś z Was może mi pomóc i określić jasno, które kable razem spiąć to bardzo o nią proszę! Załączyłbym zdjęcia, ale nie wiem jeszcze jak to zrobić!? Pozdrawiam wszystkich i za wszelką pomoc z góry dziękuję!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Schemat

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/f11-520d-tou_201111/wiring-functional-info/body/mirrors/exterior-mirrors/6q7VEQdG

Opis kolorów

BL - niebieski

BR - brązowy

GE - żółty

GN - zielony

GR - szary

OR - pomarańczowy

RS - różowy

RT - czerwony

SW - czarny

VI - fioletowy

WS - biały

TR - bezbarwny

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Dziękuję za schemat. Tylko że jest problem bo kolory kabli nie zgadzają się z tymi które mam na samochodzie. Czerwony, czarny, brązowy

i fioletowy są u mnie a na schemacie jest 5 i nie wszystkie kolory pasują!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj 7 ostatnich cyfr vin to Ci to rozszyfruje .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukałem po wszystkich schematach lusterek do Twojego modelu i żaden nie pasuje do Twoich kolorów .

Pytanko czy te kable ucięte idą prosto z karoserii czy z lusterka ? , tam jest chyba rozgałeżnik sygnałów ?

Opublikowano
Wchodzi bezpośrednio za mocowanie szkła lusterka, to które obraca nim w celu ustawienia, pozycji, widzialnosci. A dalej to nie wiem bo nie rozbierałem go jeszcze nigdy. Gdyby się jakoś dało zdjęcia dodać to było by o wiele łatwiej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oglądni zdjęcia tej oferty na Allegro

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7219970273

Tak jak Ci pisałem wcześniej te kable ucięte idą z rozgałęźnika sygnałów , schematy ich nie pokazują tylko przewody które idą z karoseri .