Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam proszę o pomoc mam bmw e46 320d i opony 215/45r17 91w może ktoś wie jakie ciśnienie ma być w tych oponach :?: proszę o rzetelne odpowiedzi chodzi oczywiście o przód i tył auta z góry dziękuję :(
Opublikowano

To jeszcze zależy w ile osób podróżujesz - czy sam czy z pełną rodzinką.

Ja pompowałem przód 2.2, tył 2.5 i było OK.

http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano
witam proszę o pomoc mam bmw e46 320d i opony 215/45r17 91w może ktoś wie jakie ciśnienie ma być w tych oponach :?: proszę o rzetelne odpowiedzi chodzi oczywiście o przód i tył auta z góry dziękuję :(

przeczytaj na nalepce przy drzwiach, tam kolo slupka

(drzwi kierowcy)

w e46 i e39 pewnie sa inne cisnienia

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fabryczne kółka do E46 to są 225/45/17 a one są pompowane 2,4/2,9 do 4 osób, z pełnym obciążeniem nie pamiętam w tej chwili ale jak napisał Marcin978 wszystko jest na słupku B drzwi kierowcy lub w instrukcji obsługi (nawet po niemiecku się dokumasz ile masz pompować).

pozdrawiam

Paweł

• Członkowie klubu
Opublikowano
Proponuję zerknąć do instrukcji obsługi, wszystko jest opisane a jeżeli nie posiadasz to jest tabliczka na słupku od strony kierowcy.

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano

przeczytaj na nalepce przy drzwiach, tam kolo slupka

(drzwi kierowcy)

w e46 i e39 pewnie sa inne cisnienia

Niby takie proste i łatwo zauważalne a jednak nie tak do końca ;)

Dzięki Marcin :cool2:

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
Dziękuję bardzo wszystkim jeżeli na drzwiach byłoby napisane to okey przecież nia pytałbym na forum lecz jest tabliczka i są różne rozmiary pooodane ale tego rozmoiaru niestety nie ma pozdrawiam wszystkich
Opublikowano
Fabryczne kółka do E46 to są 225/45/17 a one są pompowane 2,4/2,9 do 4 osób, z pełnym obciążeniem nie pamiętam w tej chwili ale jak napisał Marcin978 wszystko jest na słupku B drzwi kierowcy lub w instrukcji obsługi (nawet po niemiecku się dokumasz ile masz pompować).

jesli masz takie koła jak napisal Nurek to nabij tak jak wyzej... napisz rozmiar opon!

pozdrawiam

Pozdrawiam,

Karol