Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wypadku w samochodzie brak prądu, zero reakcji na pilota. Podając prąd z kabli rownież nic. Do bagażnika nie mam jak się dostać. Jak otworzyć bagażnik mało inwazyjnym sposobem. Co może być przyczyna braku prądu i jakiejkolwiek reakcji na ładowanie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klema pirotechniczna wystrzeliła i dlatego nie masz prądu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klema pirotechniczna wystrzeliła i dlatego nie masz prądu.

A czy czasem podając prąd na kleme pod maską nie powinno dać się otworzyć 'po ludzku' bagażnika ?

Pytam z ciekawości, bo wydaje mi się ze tak.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podając napięcie na wyjścia pod maską nie będzie prądu, tak pisali ludzie w innych tematach, można spróbować podpiąć się np. pod instalację od oświetlenia tablicy rejestracyjnej ale nie wiem czy to zadziała.
Opublikowano
Właśnie podając prąd na wyjścia pod maska brak reakcji. Od kanap pasażerów nie mam możliwości się dostać. Myślałem nad otworzeniem bagażnika przez bezpieczniki. Bo bagażnik jest bezkluczykowy.
Opublikowano

Jest sposob ale nie wiem czy w e90 zadziała (w f10 tak sie robi)...

Jesli tylna kanapa nie jest skladana i ma cale oparcie, to nalezy je zdemontowac by dostac sie do bagażnika i byc moze uda sie go wtedy awatyjnie otworzyc.

Kazde auto w wersji na Stany ma specjalny uchwyt do awaryjnego otwierania od wewnątrz, w Europie tego nie robia ale byc moze bedzie tam jakis myk przy zamku lub zrobic sobie dojscie do samego akumulatora.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kazde auto w wersji na Stany ma specjalny uchwyt do awaryjnego otwierania od wewnątrz, w Europie tego nie robia ale byc moze bedzie tam jakis myk przy zamku lub zrobic sobie dojscie do samego akumulatora.

W instrukcji obsług od E90 LCI jest info o awaryjnym otwieraniu na stronie chyba 33 i pokazują własnie taką rączkę zieloną jak na filmie powyżej.