Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem gdzieś w silniku słychać przeczenie, co jakieś 2 min i cichnie i tak cały czas i rozładowuje akumulator chyba nie z tego powodu drzwi zablokowane kontrolka paliwa pali się brak wycieraczek brak łączności z OBD2 brak świateł mijania to stało się nagle nie mam pojęcia, co robić w tej sytuacji i gdzie szukać problemu za pomoc bym był bardzo wdzięczny drzwi nie dają się odblokować ani od środka ani od zewnątrz. Akumulator był rozłączany 2 razy myślę że to nie spowodowało tego problemu naładowany 100%

Pozdrawiam i dziękuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Nagraj film.

2. Rozładowuje akumulator w końcu czy nie rozładowuje?

3. Masz keyless?

4. Drzwi się otwierają?

3A0jS9b.png
Opublikowano
Tak rozładowuje czy mam nagrać film samochód jak samochód pracuje normalnie pracuje oprócz tych błędów mogę wysłać link z tym brzęczeniem co to znaczy keyless drzwi się nie otwierają całkowita blokada.
Opublikowano

Keyless to zdaje się znaczy (kiedy działa):

podchodzisz do auta z kluczykiem w kieszeni , nie naciskasz nic na pilocie , ujmujesz klamkę kierowcy ręką i auto się odblokowuje .

siadasz za kierownicą , dalej kluczyk w kieszeni , nie wkładasz do gniazda a START jest aktywny i możesz zapalić

Opublikowano

Witam

Duże dzięki za info tego bym się nie spodziewał, że coś takiego może być przyczyną spróbuję jutro tak zrobić. Duże Duże, dzięki jeśli to pomoże, co mogło być tego przyczyną? Ale mam takie pytanie w tej chwili akumulator jest rozłączony, połączę go i spróbuję czy w tym wypadku jest inna procedura? Rozłączyłem go, ponieważ coś przy silniku rozładowuje mi akumulator takie brzęczenie jak pszczoła kilka dni temu ściągałem kolektor, ponieważ wymieniałem świece, ale to raczej nie powinno być przyczyną może to klapki w kolektorze? Czy ta blokada mogła być przyczyną sciągania akumulatora? Jeśli tak to trzeba zdobić adaptację akumulatora? Czy brak świateł kontrolka paliwa świeci brak wycieraczek? Brak świateł mijania czy to może być przyczyną? To wszystko stało się nagle. Postaram się wysłać link z tym brzęczeniem.

Dzięki

:D

Opublikowano
To brzęczenie wydobywa się po lewej stronie silnika blisko od AGR pompy wspomagania i alternatora to brzęczenie słychać jak się wyłącza zamykanie brzmi jak przekaźnik kierunkowskazów to jest jakiś zaworek ale nie wiem jaki