Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Jakie macie zarowki t10 ledowe u siebie w x3 E83?

przerabialem chyba z 10 kompletow roznych i za rozne pieniadze. Mi-tech na ledach osram byly najdluzej. Efekt po miesiaca najpierw mruga jak stroboskop na dyskotece a pozniej w ogole nie swieci. Wszystko jak powinno z systemem canbus,poki co napiec zadnych nie mierzylem, mam dwie x3 i w obu to samo a zwykle zaroweczki w5w slabo wygladaja przy xenonie.

Opublikowano

Ja mam jakieś najtańsze canbus z drogoalle

nie wiem jak długo ale trochę już jest, jeszcze żadna nie zdechła. U żony w megane tak samo.

Jak sprawdzę co to za badziewie i kiedy zakładane to napiszę.

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Ja mam osram, założone przez poprzedniego właściciela, jeżdżę rok i zero problemów. Doświecaja też drogę po zamknięciu centralki na 30% mocy

5e0193ea6ad3f6ef49de4ab20ebab1cd.jpg859dc6c60595ec33e937e48bc2481512.jpg0d42bd28482a37906904013aaffa58e2.jpg

x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
Te osramy nawet spoko.Gdzies takie widzialem wlasnie na alledrogo ale nie byly z systemem canbus. Nawet kupilem kiedys osramy za 49zl+paka i chyba byly felerne bo z tylu bylo napisane canbus 12v a swiecily sie kierunki i byl blad na desce. Sprzedawca innego kompletu stwierdzil ze mam za blisko fabrycznie zarowke od dlugich przy postojowce i ona wywiera na nia taka temp ze sie przepalaja kondensatory/diody itd. Tylko ze ja w tym czasie w ogole dlugich nie uzywalem a diody sie skonczyly w tydzien.
Opublikowano
. Nawet kupilem kiedys osramy za 49zl+paka ......skonczyly w tydzien.

Bez przesady panowie 49zł . U mnie są takie za 2,12zł i teraz potaniały :

http://allegro.pl/zarowka-w5w-t10-5-diod-led-smd-canbus-can-bus-i7109522147.html

Zakupione 22.05.2017r razem z innymi bo wymieniałem oświetlenie wnętrza , kufra itp..

Od tego czasu w aucie u mnie i u żonki też i nic się nie zjarało

Nie mam zakodowanych dziennych więc świecą cały czas razem z xenonami.

Tak to wygląda

8e76f1b25867fa1dmed.jpg

0389793bc137c262med.jpg

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Dajcie spokój z jakimiś żarówkami led za 2zł, co to może być warte, ile kosztuje produkcja takiej żarówki że jeszcze ktoś na tym zarabia. Spróbuj Philips 49zł allegro. Co do błędu na desce, można to wyłączyć. Ja mam zmienione w tyle zwykłe lampy na led, i błędów nie ma a na pewno by pokazywało.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
Bo masz przekodowany moduł LSZ zeby nie sprawdzalo na zimno zarowek i nie pokaze Ci juz spalonej zarowki. Tez bede przerabial u siebie tyl na LCI i poki co mam 3lampy i chce czwartą wyhaczyc w dobrych pieniadzach i zarzuce tez:) Tobie kodowali ista p czy ncs expert?
Opublikowano
Dajcie spokój z jakimiś żarówkami led za 2zł, co to może być warte,

Najwidoczniej coś jest skoro świecą już ok 8 miesięcy.

A zwykła żarówka W5w to niby ile kosztuje. :D

Jak dla mnie to taki led za dwie zetki spełnia swoje zadanie tzn: świeci i nie ma kontrolki spalonej żarówki.

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Ja miałem w kilku autach żarówki Led za kilka zł, i jak pisze kolega zawsze był problem najdalej po kilku tygodniach, paliły się, migały ciągle problem, wyleczyłem się. Z tymi osram nie mam problemu. Kupiłem też do innego auta BAY15D, osram i tez dają radę już już kilka mc.

Lampy Led przełożył datajan, poprzedni właściciel, że względów estetycznych. Wiem że kupił nowe w ASO, że trzeba w klepie bagażnika dogiąć blachę w jednym miejscu bo nie będą chciały wejść, jest trochę kabelkologi bo wsteczny jest po obu stronach, tyle mi przekazał. Dla mnie wygląda o wiele lepiej niż czerwono żółte lampy z początku produkcji modelu, na pierwszy rzut oka kilka lat odmładzają auto.

x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
Bo masz przekodowany moduł LSZ zeby nie sprawdzalo na zimno zarowek i nie pokaze Ci juz spalonej zarowki. Tez bede przerabial u siebie tyl na LCI i poki co mam 3lampy i chce czwartą wyhaczyc w dobrych pieniadzach i zarzuce tez:) Tobie kodowali ista p czy ncs expert?

Ista p służy tylko do programowania.

Do kodowania jest ncs expert.

Do wyłączenia sprawdzania żarówek zarówno cold jak i hot służy ncs expert....