Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy BMW E39, mam do Was ogromne zapytanie co może być w mojej buni. Mianowicie prawe przednie koło jest w negatywie widoczne gołym okiem, tak jakby od dołu koło było wciągniete do środka przez co opona zużywa się od strony zewnętrznej bardzo mocno. Wahacze całe, końcówki również, jedyny problem jaki zauwazyłem to amortyzator prawy jest od tego zacisku na zwrotnicy wystaje na 7.5cm, a z prawej strony jest bardziej wpuszczony, że wystaje 10cm że praktycznie szczelina między główką wahacza jest na palec. Prosiłbym o szybką odpowiedź bo nie wiem co zrobić w sobotę spróbuje amortyzator podnieść do góry, lecz na mój rozum to żeby koło górą wciągnęło się w nadkole musiałbym jeszcze bardziej wpuścić ten amortyzator, może się myle.

Drugą sprawą jest zaślepka radia z ramką na zamienniki radia czy to ktoś ma u siebie? Czy zdaje taka ramka egzamin.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na amortyzatorze jest punkt w którym powinien się oprzeć w zwrotnicy, jeżeli gołym okiem widać dysproporcje, popraw to..albo wrzuć zdjęcie tego problemu
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Opuściłem na odległość od kości zawieszenia na 2cm jak dobrze pamiętam, prawej nie ruszałem, znaków na amortyzatorze nie widać, są oryginalne więc nie ma co się dziwić, według diagnosty jest wszystko okej. Dzięki za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz oryginalne to znaczniki masz naspawane na obudowie amortyzatora. Dodatkowo ten znacznik powienien dotykać zwrotnicy - wtedy wiadomo, że siedzi jak powinien.