Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki objaw, nie wiem, czy ten typ tak ma, czy coś jest uszkodzone:

jak poziom paliwa zejdzie do 15 litrów to wskazówka prawie opada w oczach. Po przejechaniu 15 kilometrów pokazuje prawie 0.

Po zgaszeniu i odpaleniu pokazuje znowu prawie 15 i po przejechaniu 10-15km znowu prawie na 0.

Tak jest w TDSach, żeby szybciej tankować i nie dopuszczać do rezerwy, czy coś mam nie halo z czujnikiem/pompką paliwa/przelewem w zbiorniku?

Opublikowano

Wskazówka leżała prawie na 0, dotankowałem 22 litry i wskazówka pokazała ponad 30 litrów.

Po przejechaniu 60km, zgaszeniu samochodu i wejściu w test 6 pokazuje dobrze, tyle co na wskazówce: L:26/P:4.

Jak zejdzie poniżej 15 litrów to wskazówka znowu na dystansie 10 kilometrów opadnie do 0, wtedy wejdę w test 6.

Macie jakieś pomysły na ten moment??? Trzymanie minimum 15 litrów w baku jest jakimś rozwiązaniem, ale jednak nie takiej precyzji bym się spodziewał po BMW :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

Powiem Ci jak to wygląda u mnie fakt że benzyniak ale...

Robiłem ostatnio porządki w autku wymienialem podciekajaca obudowę termostatu wszystko poskladane myślę sobie - fajnie jeszcze tylko odpowietrzyc.... Zalana płynem... Odpowietrzona wstępnie bez odpalania myślę sobie - palimy sprawdzimy czy termostat się otwiera etc... Wsiadam a tam wyje że benzyny na 14km.... Pochodziła chwilę zanim się na gaz nie przelaczyla

Patrzę zasięg 40km... Rezerwa się pali nadal... Przejechałem się kilkanaście km wsio ok myślę - jadę na stację dolać pb a tam rezerwa znika zasięg 110km :twisted: to było parę dni temu jeszcze nie tankowalem na trasie pokazuje 160-pare km zasięgu... :8)

Wniosek: albo "daje" benzyne zamiast spalać :lol: albo dokładność wskaźników od paliwa w bmw jest delikatnie mówiąc lekko dyskusyjna...

To samo mam z tankowaniem co u ciebie! na wskazowce 15l dolewam 10l na wskazowce praktycznie 30l.

Opublikowano
Powiem Ci jak to wygląda u mnie fakt że benzyniak ale...

Robiłem ostatnio porządki w autku wymienialem podciekajaca obudowę termostatu wszystko poskladane myślę sobie - fajnie jeszcze tylko odpowietrzyc.... Zalana płynem... Odpowietrzona wstępnie bez odpalania myślę sobie - palimy sprawdzimy czy termostat się otwiera etc... Wsiadam a tam wyje że benzyny na 14km.... Pochodziła chwilę zanim się na gaz nie przelaczyla

Patrzę zasięg 40km... Rezerwa się pali nadal... Przejechałem się kilkanaście km wsio ok myślę - jadę na stację dolać pb a tam rezerwa znika zasięg 110km :twisted: to było parę dni temu jeszcze nie tankowalem na trasie pokazuje 160-pare km zasięgu... :8)

Wniosek: albo "daje" benzyne zamiast spalać :lol: albo dokładność wskaźników od paliwa w bmw jest delikatnie mówiąc lekko dyskusyjna...

To samo mam z tankowaniem co u ciebie! na wskazowce 15l dolewam 10l na wskazowce praktycznie 30l. Prawie nic wlewam 20-pare litrów na wskazowce 30+.

Jedyne rozwiązanie trzymaj powyżej 15l ja tez staram się tak robić pomimo gazu.

Raz ze dla pompy lepiej dwa widocznie im mniej paliwa tym mniej dokładnie wskazuje.

Opublikowano
Wskazówka leżała prawie na 0, dotankowałem 22 litry i wskazówka pokazała ponad 30 litrów.

Po przejechaniu 60km, zgaszeniu samochodu i wejściu w test 6 pokazuje dobrze, tyle co na wskazówce: L:26/P:4.

Jak zejdzie poniżej 15 litrów to wskazówka znowu na dystansie 10 kilometrów opadnie do 0, wtedy wejdę w test 6.

Macie jakieś pomysły na ten moment??? Trzymanie minimum 15 litrów w baku jest jakimś rozwiązaniem, ale jednak nie takiej precyzji bym się spodziewał po BMW :lol: :lol: :lol:

Zatankuj do pełna i sprawdź czy pływak się uspokoi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta, ale chciałem się upewnić przez kilka tankowań do pełna.

Przy zalaniu do pełna wskazówka nie wychyla się do końca skali, tylko stoi na literce M od napisu "MAX".

Gdy zejdzie poniżej 15L to spada w błyskawicznym tempie do 0, po czym zaczyna się podnosić i zasięg rosnąć, jakby wóz produkował paliwo.

Coś jest mechanicznie uszkodzone, czy trzeba zegary przeprogramować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obserwuj co się dzieje na teście 6.0, któryś pływak szaleje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.