Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,mam pytanie od ostatniej wymiany oleju przejechałem ok. 5 tyś km i zaczęła się palić kontrolka oil serwis. Czy to nie za szybko?,olej jaki mam to elf 5w40,może zły olej zalałem ,jaki był wcześniej nie wiem,prosze o sugestie w tym temacie.Dziękuję z góry.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kasowałeś inspekcję przy tamtej wymianie? Pewnie nie :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

To coś jest nie tak bardziej po stronie elektrycznej bo tam nie masz czujnika lepkości czy czegoś takiego co bada stan przepracowania oleju.

Tam komp liczy odpalenia temp w jakiej jeździsz, nie wiem czy obroty silnika, zalicza km przejechane, ale chociaż byś wlal rzepakowy olej to nie będzie Ci to zmieniało spadania cegielek, chyba że w twoim egzemplarzu dodatkowo jest czujnik temp oleju ale to chyba w m power i chyba w v8 występuje.

Opublikowano
Witam,a może być np.ustawiony komp.na wymianę co 5tyś,czy mam wymieniać olej czy to zignorować,bo jeżeli wymiana to myślę nad płukanką i olejem motul 10w40,czy to dobry pomysł ?
Opublikowano
Częstotliwości!? Co 5 tyś wymiana? ,czy to jest normalne i czy ktoś z was miał taką częstotliwość proszę o odpowiedź jest to ważne.Dziękuję góry za odpowiedzi.
Opublikowano

Ja inspekcji już chyba z 4 lata nie kasuje :mrgreen: nie jest mi to potrzebne bo wymiana wypadła by po ponad 20tys km

Wykazuj jeszcze Raz i sprawdź czy się powtórzy. Przy okazji ktoś bardziej ogarnięty niech napisze czy można zmieniać inpą serwis olejowy.

Ja wymieniam po ok 15tys km i tez tak zrób będzie ok. Ja mam od kilku lat czerwoną cegielke i auto jeździ :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W inpa na pewno nie, ale jest ncs i pasoft, w e46 można zmienić, niestety nie sprawdzałem nigdy czy jest taka opcja w e39.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi,dzisiaj podlaczyłem pod komp.,zero błędów silnika,sond itp.jedynie 21 cisnienie klimatyzacji.Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi ,pozdrawiam
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.