Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie przeszukałam forum ale nie znalazłem odpowiedzi.....a mianowicie czy wkład lusterka z e87 pasuje do e90/91 chodzi o fotochrom ...według katalogu bmw to wychodzi że nie pasuje,ale widzę w aukcjach opisy że to to samo i sam już nie wiem...
Opublikowano
Przecież to dwa zupełnie inne lusterka? Jak Ci może pasować prostokąt w coś co jest owalne? Ciężko jest popatrzeć na kształt lusterek i wydedukować?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kubaj, jaki prostokąt w jaki owal? E87 miało taki sam kształt lusterka chyba do końca 2009 jak e90, czyli owalne. Poźniej zamienili na te duże lustra. Według mnie są to identyczbe lusterka, chociaż nigdy nie miałem obu na raz w rękach. Jakby co z anglika będą pasować. Same szkła są identyko. Kompletne lustro nie pasuje od angola, ale samo szkoło tak.
Opublikowano
Przecież to dwa zupełnie inne lusterka? Jak Ci może pasować prostokąt w coś co jest owalne? Ciężko jest popatrzeć na kształt lusterek i wydedukować?

Chłopie nie wiem co palisz i gdzie to kupujesz...ale nie pisz jakiś głupot o jakiś trojkatach...chodzi o wkład lusterka jak nie znasz się to lepiej nie odpisuj i nie nabijaj bezmyslnych postów....

Kubaj, jaki prostokąt w jaki owal? E87 miało taki sam kształt lusterka chyba do końca 2009 jak e90, czyli owalne. Poźniej zamienili na te duże lustra. Według mnie są to identyczbe lusterka, chociaż nigdy nie miałem obu na raz w rękach. Jakby co z anglika będą pasować. Same szkła są identyko. Kompletne lustro nie pasuje od angola, ale samo szkoło tak.

Jack79 właśnie lusterka są identyczne i według katalogu bmw wkład lusterka pasuje do e87 i do e90/91 ale jeśli już patrzę na fotochrom to już nie ma jasności a właśnie o fotochrom mi chodzi bo takie potrzebuje, znalazłem aukcje i gość twierdzi że pasuje ,on sprzedaje całe lusterko.....problemu by nie było i kupił bym nowe w Aso ale cena to 1420 zł za wkład :duh: ,chyba ich trochę poniosło z ceną...dlatego tak kombinuje żeby kupić całe lusterko i przełożyć sam wkład wyjdzie pięć razy taniej

Wykładów używanych jak na lekarstwo,jest jeden ale w kiepskim stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiem coś o tym :) Ja robiłem retrofita na składane fotochromy w e87. Kupiłem bo długich bojach kompletne lusterka tylko, że kierowcy lekko ściemniało. No i teraz tak patrze na allegro czasami, jednak nie zależy mi aby szybko to załatwić. Ja szukam w e90 e91 e87 e81 w anglkach i w EU.

Na bank mocowanie, kształt i wtyczke mają identyko e90 i e87. Może jest jakaś różnica w krzywiźnie tych lusterek, bo jednak e90 jest dłuższą bryłą a fotochromy są asferyczne. Nie mogę tego potwierdzić, bo nie miałem obu na raz w ręku. Jednak wiele stron podaje że pasują i tego się trzymam:)

Opublikowano
Dokładnie mi w e91 lewe nie tyle sciemniało co zrobiło się takie jak by żółte i jest pęknięte i dalej pęka i szukam żeby go wymienić bo mnie to wkurza , mówisz że wtyczki i zapięcia i kształty są te same i mają taką charakterystyczną obwódkę wkoło ? Patrzyłem nawet na Ebayu i tam też lipa ,deficyt na te wkłady czy co :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie. Z wyglądu się nie różnią. Każdy fotochrom ma tą obwódkę. Jak nie ma to znaczy że to nie fotochrom.

Tu masz trochę taniej, ale i tak drogo

https://www.carparts4less.co.uk/cp4l/c/BMW_1+Series_3.0_2006/p/car-parts/body-shop/car-body-parts-and-car-exhaust/car-mirror/?490110870&1&d8295bd7eb17a95148f0c217c950a31fc27d7e54&000220

Opublikowano

Dzięki za info ale już znalazłem wcześniej ta stronkę

I jeszcze taka

https://www.ecstuning.com/b-genuine-european-bmw-parts/european-blind-spot-mirror-left/51167144303~oee/

Ale Cena podobna jak w Aso...pozostaje polować na używki....