Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie informuje ze jestem tutaj nowy. E30stke mam od kilku lat. Wcześniej byłem szczęśliwym posiadaczem m.in e30 318is, e34 i e 34 touring. Jednak nie były to długie epizody. Touring e30 najbardziej przypadł mi do gustu i tak chyba już zostanie.

Moje pierwsze mody polegały na założeniu kół 9x16 i sprężyn eibach. Jako ze koła mnie się podobają do dziś dzień tak sprężyny eibach do d..y. Przód dobijał na każdej hopce. Zaznaczam ze auto nie było specjalnie dociążone bo to tylko 1.6.

Wewnątrz seria oprócz kiery AC schnitzer i drewnianej gałki biegów.

Auto większość czasu spędza w garażu a jeżdżę nim przez dwa tygodnie raz na trzy cztery miesiące gdyż mieszkam dość daleko. Taki urlopowy cruising.

W zeszłym roku postanowiłem autko trochę podłubać.

A oto lista modów;

Silnik m62b44

Skrzynia 5

Wydech custom kwasówka + 2x kat

Dyfer 25% 2.93

Zawieszenie bc racing z regulacja napięcia wstępnego sprężyny, niezależnie prześwitu oraz tłumienia

Żółty poliuretan full

Regulowana tylna belka

Zachowana klima bez podcinania podłużnic

Chłodnica+wisko tds

Serwo 540 e34

Przekładnia kierownicza e46

Nowa miedź i guma w układzie hamulcowym

Przewody paliwowe w oplocie

Hamulce na tarczy przedniej od mini 316x22 i zaciskach z land cruisera 4tloczki x45mm(pierwotnie zacisk miał być z quattroporte ale tarcza z mini okazała się za cienka)

Hamulec tył tarcza e46 294x19 wentylowana i nawiercona na 4 śruby+pierścień centrujacy z zaciskiem z sl’a 2 tloczki po 46mm

Przy okazji wyjąłem w fajnej cenie wnętrze sportsitze półskóra z czernią i zielenią

Czekam jeszcze na rozpórkę od swagier i muszę coś zrobić z podsufitką bo doraźnie wisi na pinezkach

Dodam że przy okazji swapu zrobione dwa przednie kwadraty i tylna prawa kieszeń z pasem.

3ea8bc96ccec9772med.jpg

7760a459501b7020med.jpg

6472425d4ba9585fmed.jpg

511195b73078e4ebmed.jpg

4e5bf571603fbfafmed.jpg

Auto niestety odbieram pod koniec marca wtedy więcej fotek i update’ów

Mam nadzieje ze miło mnie zaskoczy

Pozdrawiam

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi się na tych kołach podoba. Coś innego zawsze.

Fajny touring, bo nie takie oklepane nadwozie w zalewie dwudrzwiowych sedanów mylnie nazywanych coupe :cool2:

Benzyna zamiast krwi...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Właśnie fajnego touringa szukałem i znalazł się w rzadkim kolorze.

Cały czas były problemy z brakiem mocy powyżej 2000 obr. Zero błędów. Wymienione odma, nowe wtryski, przepływka a na samym końcu okazało się ze sterownik ma zwarcie na obwodzie sondy w jednym rzędzie cylindrów.

Wymieniony i jak ręka odjął.

W obecnej chwili ze zmian to wpadła czarna podsufitka, wymieniony kompresor klimy, osuszacz, chłodnica i rezystor wentylatora chłodnicy. Po trzech naprawach u „fachowców” brakło mi cierpliwości. Ale niestety po dwóch dniach pociechy z klimy płyn chłodniczy zalał mi buty.

No i wpadł również nowy zawór nagrzewnicy z aso.

Niebawem założę intensywne mycie ale brakuje jeszcze dużego przekaźnika, wiązki i zbiorniczka.

Czekam na odbiór paneli z basser. Jak zainstaluje zamieszczę fotorelacje.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano