Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem fotele sportowe podgrzewane z pompowanymi bokami, chciałbym dołożyć jeszcze poduszkę lędźwiową tylko co dokładnie muszę kupić?

Czy wystarczy samą poduszkę i przycisk by to wszystko zmontować czy trzeba dokupować jeszcze dodatkową pompkę ?

Cały schemat

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/52_3184-siedzenie-z-prz-podp-ledzwi/i51382

Które części trzeba dokupić a które są w sportach? J

Na allegro są jakieś zestawy np. Poduszka lędźwiowa

ale czy tam nie ma tylko pompowanych boczków ?

Opublikowano

Pompka jest tylko jedna, zasila pompowane boczki jak również poduszkę lędźwiową. Na schemacie są dwa numery bo bmw nie sprzedaje oddzielnie pompek, przewodów i zaworów rozdzielczych.

Jeśli chciałbyś dosztukować brakujące części to potrzebujesz jeszcze:

- zawór do poduszki lędźwiowej (jest inny niż ten od boczków)

- trójnik, żeby połączyć z jedną pompką oba zawory

- poduszkę lędźwiową,

- przycisk do sterowania,

- instalację

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Pompka jest tylko jedna, zasila pompowane boczki jak również poduszkę lędźwiową

Home / BMW E90 330i Limousine / Schaltbilder und Funktionsbeschreibung / Karosserie / Sitze /

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e90-330i-lim/wiring-functional-info/body/seats/27DUhdE

Sowohl die Lordosenstütze als auch die Lehnenbreitenverstellung funktionieren mit Luftkissen.

Beide Systeme nutzen die gleiche Lordosenpumpe. Die beiden Systeme sind unabhängig voneinander steuerbar.

Podpórka lędźwiowa i regulacja szerokości oparcia z poduszkami powietrznymi.

Oba systemy wykorzystują tę samą pompę lędźwiową. Te dwa systemy mogą być sterowane niezależnie od siebie.

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Miałem dokładnie taką sytuację jak ty

Przyzwyczajony do umiarkowanej wygody standardowych foteli w których miałem regulację lędźwi,, dużo myślałem o montażu poduszki lędźwiowej po zakupie sportów do auta. Po montażu sportów rzeczywistość mocno przerosła moje oczekiwania i dla mnie są one na tyle wygodne że w ogóle nie jest mi potrzebna ta regulacja lędźwi. 1100 km ciurkiem i plecy w ogóle nie bolą. Pojeździj trochę i zobscz czy będzie ci w ogóle potrzebna ta regulacja.