Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Obecnie mam k20tt i są za zimne (czarny nagar w koło swiecy)

Silnik to m52b25 1996.

Fabrycznie były ngk bkr6ek 2 elektrodowe zgadza się?

Czy denso k16tt mają niższą czy wyższa cieplote od k20tt?

Opublikowano

Zupełnie nie na temat wg mnie...

Po za tym na tej liście są k20tt które mam aktualnie i mają NIE PRAWIDLOWA CIEPLOTE jest za niska przez co swieca i jej izolator obrasta czarnym nagarem w efekcie świecą po 10k km idzie na śmietnik.

Czy ngk bkr6ek mają wyższa cieplote od k20tt?

Czy k16tt ma wyższa od k20tt nie wiem jakie dokładnie są oznaczenia w denso i nie mogę nigdzie znaleźć.

Opublikowano

99% km pokonuje na lpg. Sam stroilem na 100% jest dobrze.

Na lpg forum mi podpowiedzieli że to za zimna swieca.

Planuję wrzucić NKG bkr6ek będą ok?

Dla firmy Bosch nie ufam już zupełnie zbyt wiele razy się przejechałem na nich w poprzednim aucie czy to pióra wycieraczek czy pękające porcelanki świec.

Opublikowano

Kup ngk lub beru takie jak mają iść do tego silnika. Ja wymieniam co ok 60 tys i dalej działają, gaz chodzi na nich też ok i nic nie kombinuje.

Jeśli masz wszystko w porządku z czujnikami dobre cewki i fajki o szczelny dolot i sprawny nie zużyty silnik to będą czysciutkie

Opublikowano
99% km pokonuje na lpg.

I robi Ci się nagar? Od czego? LPG zawsze mi się wydawało, że się czysto spala. A oleju Ci nie bierze?

Może wrzuć fotkę takiej świecy, bo nie o tym samym myślimy?

Opublikowano

Ubytki oleju mam na poziomie 300ml/1000km ale... Poci się miska olejowa, pokrywa zaworów dołem coś ucieka bo widać olej także czy pali olej możliwe ale raczej nie są to takie ilości żeby uwalilo swiece jak było szczelnie to ubywalo 100ml/1000 jak jezdzilem agresywniej przy delikatnej jezdzie do tych 3k rpm nie było widać różnic na bagnecie.

Swiece jak fabryka każe tzn jakie konkretnie?