Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj zepsuł mi się przycisk off do systemu start stop (nie da się go wcisnąć, nie reaguje) w miesięcznej X6... Chyba przemyśle jeszcze kwestie drugiej Bemki w rodzinie haha. Oczywiście żart, bo auto oceniam pod względem całokształtu. Znalazłem tymczasowy sposób, czyli ciągła jazda na Sport Individual co i tak zazwyczaj robię bo wolę trochę twardsze zawieszenia.
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Widziałem, że pojawiła się w konfigu wersja M340d 340PS/700NM po programie pewnie pod 400... Ciekawe jak wrażenia z jazdy takim potworkiem, ktoś już zaciera rączki na nią ? :twisted:

Bazowo od 275k

• Moderatorzy
Opublikowano
W obecności m340i nie wróżę powodzenia tej wersji.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Super, mam nadzieje ze założysz galerie i opiszesz wrażenia!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czekam z niecierpliwością na opis po. Odbiorze
male-bmw-2.png
Opublikowano (edytowane)

Sam jestem bardzo ciekawy jak to będzie latać bo nie dość, że nie było możliwości przejechania się taką wersją, to nawet nie ma żadnego testu w internecie. Jechałem G21 330xd i było bardzo przyjemnie, uwielbiam 3L/6 cyl. diesle BMW(Audi i Mercedesa też jest bardzo fajny, jednak prowadzenie BMW znacznie lepsze wg mnie).

Pozdro :)

Edytowane przez narciarzSL
Opublikowano
Sam jestem bardzo ciekawy jak to będzie latać bo nie dość, że nie było możliwości przejechania się taką wersją, to nawet nie ma żadnego testu w internecie. Jechałem G21 330xd i było bardzo przyjemnie, uwielbiam 3L dizle BMW(Audi i Mercedesa też jest bardzo fajny, jednak prowadzenie BMW znacznie lepsze wg mnie).

Pozdro :)

Temat jest dosyć świeży z tego co widać, pewnie kwestia czasu jak się pojawi test

• Moderatorzy
Opublikowano

Możesz użyć apki connected drive, teraz kilka razy na wakacjach mi się przydała.

Nie zmienia to faktu że to mega słabo ze strony bmw.

Opublikowano
Możesz użyć apki connected drive

No jasne, i tez kilka razy użyłem. Ale w moim garażu pod blokiem znalezienie zasięgu graniczy z cudem, a poza tym nie można w ten sposób odpalić auta. Zostaje jeszcze ta karta NFC.

Opublikowano
Jeśli masz CA i CS to być może w ramach update także dla aut które były wyprodukowane wcześniej. Sami jeszcze tego nie wiedzą - klucz dla androida działa już od dawna.
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz użyć apki connected drive, teraz kilka razy na wakacjach mi się przydała.

Nie zmienia to faktu że to mega słabo ze strony bmw.

Connected drive jest platne w abonamencie?

Co dokladnie daje.

• Moderatorzy
Opublikowano

Teraz mam za darmo przez 3 lata.

Wcześniej w F30 to kosztowało jakieś chore pieniądze typu 1200 zł rocznie ale chyba ktoś im wbił młotkiem do głowy że takie ceny mogły być 20 lat temu i zmienili na chyba 180 zł rocznie.

Co daje apka?

Kwkkfge.jpg

H48pY9l.jpg

dodatkowo jeśli ktoś używa Apple Watch to może też zlecić te czynności z poziomu zegarka. Do tego wysyłanie tras do auta (niestety uproszczone, nie to co w zlikwidowanym niedawno portalu bmw-routes), jakieś newsy itp.

Jeśli ktoś ma wersję hybrydową typu 330e to może zdalnie włączyć klimę a nie tylko wietrzenie (majątek :) ).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za info a w F30 też są takie możliwości?

Nigdy nie uzywałem connected drive bo bmw chciało za to chory abonament.

Opublikowano
Zalezy od tego jaki masz system. Jeśli masz EVo to bedziesz miał to samo poza niezależnym otwieraniem drzwi, okien i bagażnika. Przy NBT będziesz maił lokalizację, wentylacje, ryglowanie drzwi, włączenie świateł i trąbienie. Ale nie bedziesz miałem żadnego info o stanie ata (poziom paliwa w baku, przebieg, czynności serwisowe).
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ja miałem nbt nie evo (bez kafelek, 06.2015) i działało wszystko poza zasięgiem i ilością paliwa w baku, te dane czytało tylko po podłączeniu kablem. A w zasadzie najbardziej zależało mi na widżecie pogodowym w aucie bo to przydatny bajer ;)
Opublikowano
Connected drive jest platne w abonamencie?

Co dokladnie daje.

Dla mnie najistotniejsze jest wyszukiwanie lokalizacji w telefonie i wysyłanie do samochodu. Wsiadasz do auta i tylko akceptujesz miejsce docelowe.

Wyszukiwanie wygodne, z użyciem klawiatury telefonu. Wewnątrz aplikacji BMW, ale na bazie Google Maps. Jedyny minus to brak możliwości zaznaczenia ręcznie (pinezką) docelowego miejsca.

• Moderatorzy
Opublikowano
W BMW routes można było ułożyć trasę z 50 punktami przelotowymi, robiłem sobie tam eurotripy a teraz tylko punkt docelowy. Niestety spory downgrade ale rozumiem że BMW za mało zarabia na nas żeby utrzymać jeszcze jedną stronę internetową :lol:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, standardowe g20 przy standardowej lampie wyglada mega słabo. Żarowka led wsadzona za kawałek mlecznego szkła, największa porażka. Kolejna wersja lampy wyglada lepiej tylko czy kawałek paska led załatwia sprawę i to wyróżnia lampy BMW od innych? Nie sadze :/. W gamę silników nie wchodzę. Ten model zaczyna się od mpakietu żeby miał „jakiś” wygląd. Przy tym modelu każdy inny kolor oprócz białego jest w miarę akceptowany. Patrząc na kolejne projekty innych segmentów ze stajni bmw, mam na myśli m4 concept, obawiam się, ze będę musiał zmienić markę. Wg mnie nie tedy droga. Pozdr.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, standardowe g20 przy standardowej lampie wyglada mega słabo. Żarowka led wsadzona za kawałek mlecznego szkła, największa porażka. Kolejna wersja lampy wyglada lepiej tylko czy kawałek paska led załatwia sprawę i to wyróżnia lampy BMW od innych? Nie sadze :/. W gamę silników nie wchodzę. Ten model zaczyna się od mpakietu żeby miał „jakiś” wygląd. Przy tym modelu każdy inny kolor oprócz białego jest w miarę akceptowany. Patrząc na kolejne projekty innych segmentów ze stajni bmw, mam na myśli m4 concept, obawiam się, ze będę musiał zmienić markę. Wg mnie nie tedy droga. Pozdr.

MI 340i pl obniżce akcyzy podeszło mega.

male-bmw-2.png