Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Dzisiaj po wymianie oleju, filtrow paliwa,oleju oraz powietrza auto zaczelo syczec. Wczesniej tak nie bylo. Syczenie slychac najbardziej mniej wiecej pod kierowca. W aucie jak sie siedzi nic nie slychac. Najglosniejszy dzwiek jest przy przekreceniu stacyjki (kontrolki gasna i jsszcze przez jakas sekunde slychac syczenie) po odpaleniu slychac syczenie ciagle, nie ustaje a po dodaniu gazu nie robi sie glosniejsze. Auto odpala normalnie bez zdanych problemow, obroty nie skacza a auto jezdzi tak jak wczesniej, nie muli go wiec niby wszystko jest okej ale te syczenie mnie dreczy. Ktos ma jakis pomysl? Bmw e46 320d 2002r Edytowane przez Zxca2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam wymieniałeś? Filtr paliwa w prawidłowym kierunku założony? Jakiej firmy? Ogólnie powiedziałbym, że jest źle złożona obudowa filtra powietrza, ale jak słyszysz po fotelem kierowcy to zdecydowanie trzeba zajrzeć do filtra paliwa, ponieważ tam właśnie się znajduje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Mrozy paliwo zrobiło się gestsze no i pompka progowa zaczęła buczec być może się kończy, jak odpala i nic die nie dzieje poczekaj na cieplejsze dni i zobacz czy przestanie bądź pojeździj trochę i zobacz czy trochę ucichlo.

Do filtra można zajrzeć jak pisze maniek .

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też o tym myślałem, ale jak podczas pracy silnika słyszy cały czas to syczenie to nie pompa, ona tak jak napisałeś buczy, syk to raczej co innego, ale może kolega ma problem z interpretacją dźwięku :P co nie zmienia faktu, że pompa po kilkunastu, ewentualnie kilkudziesięciu sekundach powinna ucichnąć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Powinna mu jaj padala to buczala dość długo po przekreceniu kluczyka byli słychać nawet po odpaleniu tak czy inaczej trzeba tam zajrzeć w okolice pompki filtra.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Chłopaki na jednej grupie ludzie pisza ze to oporopowrotnik ale wydaje mi sie to bzdurą bo przeciez on jest w drzwiach.
Opublikowano
Na moje ucho to pompka progowa. Możesz ją odłączyć i przekręcić stacyjke jak tego odgłosu nie będzie to masz winowajce. Coś się z nią dzieje.

721015571