Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bartek jak zwykle nie próżnuje........bajka :cool2: :cool2:

ps: co z poduszkami mc persona ?? wymysliłes coś

Tak oddalem te wysokie z z4 i kupilem nowe lemfordery dedykowane... poduszki sa ok wiec te nowe beda czekac na jakas zmiane w zawieszeniu

Opublikowano
Bartek jak zwykle nie próżnuje........bajka :cool2: :cool2:

ps: co z poduszkami mc persona ?? wymysliłes coś

Tak oddalem te wysokie z z4 i kupilem nowe lemfordery dedykowane... poduszki sa ok wiec te nowe beda czekac na jakas zmiane w zawieszeniu

Bartku o jakim zawiechu myślisz..... :think:

Opublikowano
w aucie jest kilka pilniejszych rzeczy do zrobienia.... wiec zaczne od tych trudniejszych a zawieszenie na sam koniec... ale najpierw F30 musi byc zarejestrowane bym mógl nim jezdzic a w tym grzebac ;)
Opublikowano
piękne spasowanie ! gratulacje :mrgreen:

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Cos mi szumi z przodu podczas jazdy... moze jestem przewrazliwiony bo większość osob mowi ze nic nie slyszy ale mnie to wkurza... szczegolnie 90-110 zdarzylo sie to komus w xdrive?? Nie slychac tego na tyle glosno bym mogl stwierdzic skad ten szum dochodzi.... lozyska w kolachchyba bym wykluczal... Podpora polosi? Sama przekładnia?? Jak ktos ma pomysl prosze naprowadzic...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiem o co Ci chodzi. W mojej 330xd też słyszałem szum z przodu. Wszystko było sprawdzane kilka razy i mechanik nie znalazł nic do czego by się można było przyczepić.

Podejrzewam że dźwięk dochodził z przedniego dyfra.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
tez tak podejrzewam... czyli trzeba na podnosnik i stetoskop i pobawic sie w doktora :) innego rozwiazania nie widze dobrze ze teraz sporo aut mam zapasowych to moge brac sie za to... ale prawdopodobnie wymienie wszystko zeby byc pewnym ze jest spokoj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
do 330i zalozylem nowe 19" pierlli pzero rsc i musze przyznac ze jednak kulfon ma racje... w serii 7 tylko tego szumu nie słychać.... także śpię spokojnie... dziś odbieram nową uszczelkę panoramy wiec wyciszymy auto od góry :)
Opublikowano

gratulacje!

i jak? problem trzeszczącej podsufitki również rozwiązany ? :>

ciężko wymienić, trzeba zdjąć całą panoramę, czy tylko ją na maxa otworzyć ? i czy jest jakaś różnica w kształcie/materiale pomiędzy nową a starą ?

ja zamontowałem kilka pasków zamszu w "strategicznie rozmieszczonych punktach" które wg. informacji z internetu powinny rozwiązać problem ... dam znać co i jak, gdy potestuję

Opublikowano

a532e986ffcd30begen.jpg

Zgnieciona mocno byla... ta stara... nowa uczelka jest z innego materialu. Roznica znaczna ale tylko gdy jezdzisz z otwarta przeslona. Montaz... otwierasz wyrywasz na sile... i zaczynaja sie schody... usuwanie kleju.... pozniej zamykasz panorame ukladasz uszczeke i ciagniesz za pasek.

Opublikowano

wielkie dzięki za informację i zdjęcia!

teraz czekają mnie myślenice, czy też mam do wymiany tą uszczelkę czy już nie. W biuletynie BMW odnoszącym się do naprawy huczącej i przeciekającej panoramy piszą że "E91 up to 03/2009" mają te problematyczne uszczelki, a moja z 04/2009 czyli teoretycznie z poprawionym dachem... za taką opcją przemawia to, że ani nie huczy, ani nie cieknie (odpukać w niemalowane), tylko ta felerna podsufitka ...

czy miałeś już okazję sprawdzić czy po wymianie nadal hałasuje ta podsufitka ?

Opublikowano

tymczasowo skupiony na 330i nie jezdze niebieska strzała :)

ale wczoraj dotarł hak westfalia

teraz szukam wiazki pod CAN na 13 pin bo wg nowych przepisow bagaznik rowerowy ma miec wsteczne swiatła.... a to tylko przez 13pin....

dzis powinny dotrzec 2 komplety sprezyn obnizajacych :) jeden tu drugi do 330i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.