Skocz do zawartości

330xd cypisek

Rekomendowane odpowiedzi

aleee alee ja to mam wkodowane w dlugie a nie tak w halogenach... halogeny wypolerowałem bo były spiaskowane i kłóciły się z nowymi przednimi lampami... takze bez takich instalacji u mnie w aucie....

dzis odbior i montaz nowej konsoli centralnej

Tak, wiem- myślę,że też dobre rozwiązanie. Ja tylko chciałem pokazać alternatywne :D PS. czekamy na zdjęcia :-)

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

50c1ecd59348c522gen.jpg

Wpadly nowe zarowki philips do podświetlenia nog przy wysiadaniu. I splukana sol

786b6ed3e0c3c902gen.jpg

Oświetlenie fabryczne nic w kolorystyce nie ruszam.

Nabiera Niebieska :wink: kolorytu, kurcze mi akurat brakuje mobilizacji-motywacji-umiejętności na sprawy wizualne (cierpliwości jest pod dostatkiem :8) ).

Panowie z koniecznością demontażu tylnej belki oraz zbiornika paliwa do wymiany tego :norty: przewodu mimo wszystko bym polemizował.

Tak jak napisałem u siebie w galerii:

Wymiana ogólnie niewdzięczna :? jak całego baku się nie opuszcza:

- jako tako przewód przy baku idzie wypiąć ale wpięcie montażowe :mad2:

..... chociaż w TIS-ie nie sprawdzałem jak się ma się sprawa w "X-ach" bo nie miałem okazji wymieniać.

d06cd691ad3626d3gen.jpg

Ale sie narobilem....

huh, niecały miesiąc słabo z czasem było i na forum tylko "znane" tematy odwiedzałem, aż mi tu taka rzecz umknęła ...

graty auta, kolor ... piękny :)

i jak zwykle, wow czekam na dalsze akcje i relacje z montowania nowych "gratów" ;)

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Jeszcze jeszcze narazie seria... aleee wyglupialem sie z kolega... i pokrzywilem tarcze z aso hahahahahah teraz do pierkarnika i do mojego mistrza.... zobaczymy czy pomoze jak pokrzywia sie 2 raz wpada 4 tlok z 2 czesciowa tarcza

• Zasłużeni forumowicze

c3b9f24a05ccc29agen.jpg

Myje i skladam

Bartku, jesteś niesamowity...idziesz jak burza z modami.. :cool2: , jak zwykle konkretnie i bez kompromisów...

Tylko porzadki Marku i ogarnianie zeby bylo jak trzeba :)

87f0a2897e7ea5bcgen.jpg

Wiec jak juz plastiki bagaznika zmienialem.... postanowilem wyjac i wyczyscic mechanizm wycieraczki standardowy zacierajacy sie element.

Wyjete wyczyszczone wymyte nowwy oring smar jak na foto i spokoj na lata...

Jeszcze jeszcze narazie seria... aleee wyglupialem sie z kolega... i pokrzywilem tarcze z aso hahahahahah teraz do pierkarnika i do mojego mistrza.... zobaczymy czy pomoze jak pokrzywia sie 2 raz wpada 4 tlok z 2 czesciowa tarcza

Możesz coś dokładniej opisać? Mi w 650ix też krzywiły się tarcze z ASO i nie bardzo wiedziałem co z tym zrobić, bo nie było zamienników lepszej jakości :O

Slawku tak na skróty 50 - 60 min tarcze pokrzywione do piekarnika na 200'C wylączasz i zostawiasz do wystygniecia. troche to trwa ale to proces normalizacji naprężeń. Później do dobrego tokarza i na auto.

po tym wygrzewaniu usuwa sie naprezenia oraz struktura materiału staje sie bardziej jednorodna. czesto ten proces jest bagatelizowany a jednak jest potrzebny... nie zawsze to pomaga.. ale wg mnie warto spróbowac bo nie wiele to kosztuje pracy.

I przy okazji można babkę upiec za jedną robotą.. :mrgreen:

A tak na serio , to niezła masz wiedzę Bartku, jestem pod wrażeniem... :cool2:

Bartek w końcu magister inżynier od mechaniki nuklearnej :wink: :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Haha no niby mgr inż ale od biomechaniki :P

ale ojciec od dziecka męczył mnie materiałoznawstwem i metalurgia... takie jego życiowe zboczenie.... :)

Gdyby ktoś chciał pozgłębiać temat jakie przemiany zachodzą podczas tego procesu zapraszam do lektury L.A. Dobrzanski Materiałoznawstwo. Opisałem to tak w skrócie i po domowemu, ale nie odbiega to wiele od fachowego podejścia do tematu. Usunąć naprężenia i obrobić na nowo 3 powierzchnie z jednego zamocowania.

Natomiast jeśli rozgrzejemy bardzo mocno tarcze (tak na swiecąco) i staniemy na dlugich światłachz hamulcem wciśniętym, to na powierzchni pokrytej przez klocek może zrobić się lokalna rekrystalizacja i rozrost ziarna. wtedy tarcze śmietnik.. auto mimo prostej tarczy będzie podskakiwać podczas hamowania.

• Zasłużeni forumowicze
Gdyby ktos byl chetny na dyfuzor z wlokna weglowego zapraszam bo jest zmiana koncepcji

bcacfe1a3b099f97gen.jpg

44dda2c0fa027d7bgen.jpg

Wypieczone przetoczone ;) pomierzone piasty i tarcze z piastami po robocie. Wyszlo top... czekamy co przyniosa kolejne hamowania :shock: :twisted:

Bartek jak zwykle profi robota :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.