Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No pare zl wlozylem ale pasuje mi ten pojazd :)

Polonista ze mnie slaby ale ok..

Skrzynia 8hp lepsza mniej przeciaga... to postaram się wyeliminowac przez xhp..

Mulitmedia pez porownania nbt evo a szczegolnie opcja mirroringu robi miazge z ccc

Silnik w 330i jezdzi ok ale jakos jak jezdze raz jednym raz 2 zwinniejszy jest m57 mimo ze wolniejszy.

Na duzy minus i uwazam ze jest wrecz niebezpieczne to przelacznik trybow jazdy w f30 na eco mozna spowodowac wypadek. Ogolnie ten system dla mnie to kicha. Auto powinno zawsze tak samo na kierowce reagowac inaczej trudno dobrze auto wyczuc... Fotele lepsze w e

Zawieszenie i hamulce lepsze w e ale to nie seria wiec trudno porownywac

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak będziesz obczajał xhp to poszukaj na e90post tematu DWR tranny tune, gość za cenę stage 1 i 2 robi soft pod konkretne data Twojej skrzyni. Podobno lepsze niż stage 3. Sam się nad tym zastanawiam.
3A0jS9b.png
Opublikowano

auto zlozone do kupy...

teraz trzeba odczekac kilka dni i na geometrie.. bo na oko widac ze kola sa rozbieżne...

co do obnizenia... na eibach pro kit

przod -10mm tył 0

nieco jestem zawiedziony :P w stosunku do tego jak opadla f30 to wrecz za malo...

ale z przodu nareszcie cisza absolutna :) :cool2:

Opublikowano
Cypisek, może ja Ci odstawie moje E32 Highline, żebyś się uporał z paroma problemami :lol: :lol: :lol:
Opublikowano

90bf185f4ff72432gen.jpg

Bylem na geometrii.... niestety jest minimalnie zbyt rozbiezna ale chlopakom nie udalo sie pokrecic koncowkami drazkow wiec wpadna nowe i cale tylne zawieszenie met/gum rowniez mimo tej lekkiej symetrycznej rozbieznosci auto prowadzi sie znacznie.pewniej i sztywniej. Bardzo mi sie to podoba :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

od momentu montazu zawias jeszcze sie uklepał ogolnie tył siadł 10-15mm przod 20-25

pogoda ciut sie w weekend popsuła wiec bylem autem odebrac nowy motocykl a w niedziele postanowiłem wymienic wahacze i koncowki tak by byla pełna mozliwosc regulacji zawieszenia

praca masakryczna sruby w tylnym wahaczu zostały na zawsze w tulejkach. wahacze lemforder sruby aso koncowki drazkow lemforder. Auto jezdzi jak jezdziło. kierownica poziomo... teraz termin na geometrie ale w srode najpierw moc.

e122dface7be5cc7gen.jpg

Opublikowano
Co do kierownicy poziomo. To właśnie mam ten problem w swojej e91. Po zmianie opon z przodu na nowe kierownica przekosiła się w lewo o kilka stopni, zbieżność została natychmiast ustawiona jednak niewiele to pomogło. Planuję pojechać na geometrię chociaż wiem, że jest ok bo ją robiłem ale mimo wszystko. Może jakieś sugestie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Makaba lepiej zadaj swoje pytanie w odpowiednim temacie, nie będziemy ty Cypisowi śmiecić.
3A0jS9b.png
Opublikowano

7e5cc32233eba50cgen.jpg

Przyszly czesci ktore dawno temu zamawialem I o nich zapomnialem.... teraz nie wiem czy chce mi sie to montowac...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znając Ciebie to po tygodniu będą na aucie, a jak nie to heble są na mojej liście zainteresowań a lampy zapewne wziął by mój brat.
3A0jS9b.png
Opublikowano

cypisek21

Z tylnymi śrubami od kątów faktycznie zabawa jest przednia :) , dzisiaj znowu miałem okazję sobie przypomnieć jak to jest :mrgreen: .

Akurat trafiły się mniej zapieczone niż w Niebieskiej, po cięciu i negocjacjach :norty: ostatecznie zaczęły śruby obracać się w tulejkach i skończyło się tylko na wymianie 4 tulei oraz nowych kompletnych śrubach.

Te niebieskie zaciski nie są stworzone do czarnego nadwozia :P .

Opublikowano
Geometria ustawiona :) teraz troszke przerwy od grzebania :) ale jest jeszcze kilka rzeczy ktore zmienie przed zima :)
Opublikowano

Duża jest różnica po zmianie hamulców z przodu? Zastanawiam się nad czymś do f31 bo seryjne 330mm nie dają rady a chciałbym zostać przy "siedemnastkach".

Pzdr

Radek

Opublikowano

3c180432086117e3gen.jpg

Blyszczaca zdjeta... na sell

Matowa zalozona :)

Co do roznicy w hamowaniu I reakcji na przycisniecie to niebo a ziemia :cool2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.